Magistrat mort în accident aviatic. Judeca un scandal de mare corupție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Execuție sau accident? Magistrat mort în accident aviatic. Judeca un scandal de mare corupție
Externe 20 Ianuarie 2017 / 12:41 236 accesări 0 comentarii

Un judecător de la Curtea Supremă din Brazilia, care superviza un amplu scandal de corupție la compania petrolieră Petrobras, a decedat în urma unui accident aviatic care a avut loc joi în sudul statului Rio de Janeiro, notează agenția de știri Dpa. Judecătorul Teori Zavascki, în vârstă de 68 de ani, se afla la bordul unui avion de mici dimensiuni care s-a prăbușit în mare în apropiere de orașul Paraty, pe coasta de sud a statului brazilian Rio de Janeiro.

Decesul judecătorului a fost anunțat de fiul acestuia, printr-un mesaj postat pe Facebook. Zavascki era chemat să judece un dosar în care sunt implicați mai multe zeci de politicieni, acuzați că ar fi primit mită de la companii pentru a facilita obținerea de contracte cu concernul Petrobras.

Printre cei anchetați se numără și mai mulți aliați ai actualului președinte brazilian Michel Temer, dar și fostul președinte Luiz Inacio Lula da Silva. Temer a decretat trei zile de doliu pentru Zavascki, spunând că acesta "a fost un om bun și o sursă de mândrie pentru toți brazilienii". Până la această oră nu se cunosc cauzele accidentului aviatic, produs la doar doi kilometri de aeroportul din Paraty.Pagina a fost generata in 0.1674 secunde