Magistrații din Timișoara anulează reducerea pedepsei în cazul lui Ovidiu Tender

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Magistrații din Timișoara anulează reducerea pedepsei în cazul lui Ovidiu Tender

25 Mai 2017 / 16:40 437 accesări

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au admis, joi, contestaţia depusă de DIICOT împotriva sentinţei date de Tribunalul Arad, prin care Ovidiu Tender scăpa de pedeapsa de 3 ani şi cinci luni de închisoare, omul de afaceri urmând să execute toată pedeapsa, de 12 ani şi 7 luni.

Potrivit deciziei de joi a Curţii de Apel Timişoara, a fost admisă contestaţia DIICOT împotriva sentinţei penale prin care pedeapsa lui Ovidiu Tender a fost redusă cu 3 ani şi cinci luni în 23 martie, de Tribunalul Arad şi menţine decizia Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală.

Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă, astfel că Tender urmează să execute întreaga pedeapsă, de 12 ani şi 7 luni de închisoare.

În 23 martie, Tribunalul Arad i-a dat câştig de cauză omului de afaceri Ovidiu Tender, care a contestat condamnarea de 12 ani şi 7 luni cu executare, avocaţii săi susţinând că infracţiunea care a stat la baza condamnării, respectiv instigare la abuz în serviciu într-o companie privată, a fost dezincriminată conform deciziei din 2016 a Curţii Constituţionale a României.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat pentru un concurs de infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Ovidiu Tender a fost condamnat pe data de 8 iunie 2015 şi îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.12
Pagina a fost generata in 0.1622 secunde