Magistrații i-au interzis lui Bogdan Olteanu să ia legătura cu părinții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Magistrații i-au interzis lui Bogdan Olteanu să ia legătura cu părinții

05 Septembrie 2016 / 11:53 356 accesări

Instanța supremă a decis, în cadrul arestului la domiciliu dispus în cazul fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, ca acesta să nu ia legătura cu părinții săi, cei doi urmând să fie audiați de procurorii DNA, se arată în decizia ÎCCJ.

"Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Olteanu Bogdan are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu martorii deja audiaţi în cauză – Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu şi Gherguţ Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vîntu şi cu persoanele ce urmează a fi audiate – Olteanu Dănuţ, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Coconov Paul", se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Instanța supremă a decis joi ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenții la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

La data de 22 august, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă dispus în cazul lui Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator a contestat decizia iar în urma dezbaterilor, magistrații au decis plasarea lui în arest la domiciliu pentru 25 de zile, de la 01 septembrie până la data de 25.

Instanța supremă a decis, pe 12 august, arestarea preventivă a fostului viceguvernator BNR pentru o perioadă de 16 zile. Olteanu a fost iniţial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1696 secunde