MAI anunță că aproape jumătate de milion de permise de conducere urmează să expire la sfârșitul anului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MAI anunță că aproape jumătate de milion de permise de conducere urmează să expire la sfârșitul anului

Social 02 Octombrie 2022 / 14:03 704 accesări

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un comunicat de presă în care anunță că, în urma unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor “a rezultat că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013“.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situațiesă solicite preschimbarea permiselor de conducereînainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

  • efectuarea programăriiloronline pe site-uldrpciv.ro,
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei(prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
  • pregătirea documentelornecesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
  • prezentarea la sediuconform programării.

De asemenea, vă informăm că, prinOrdinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularuluiau fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale, informează comunicatulMinisterul Afacerilor Interne.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciupublic comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor,indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducerese livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1768 secunde