Mai mergeți la teatru? Încercați diseară, de la ora 19!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mai mergeți la teatru? Încercați diseară, de la ora 19!
Cultură 10 Martie 2018 / 10:00 366 accesări 0 comentarii

Astăzi, 10 martie, de la ora 19.00, publicul constănțean este invitat să vadă cea mai nouă premieră a Teatrului de Stat Constanța (TSC), „TESTOSTERON”, de Andrzej Saramonowicz.

Menționăm că, pe alocuri, limbajul este licențios, astfel încât nu recomandăm spectacolul minorilor sau celor sensibili la astfel de exprimări.

Comedia - cult „Testosteron” a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria, iar cel mai mare succes l-a avut ecranizarea, care a atras circa 1,4 milioane de spectatori polonezi.

În varianta TSC, cei șapte actori care susțin partiturile participanților la o nuntă ratată sunt Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu, iar adaptarea textului și regia îi aparțin tânărului regizor timişorean Traian Şoimu.

Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári și asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, aflat la a cincea colaborare cu TSC. Traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan, coordonator de programe în cadrul Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză al Universității „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2498 secunde