Mai mulţi şoferi de autobuze și microbuze, prinși în timp ce conduceau băuți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mai mulţi şoferi de autobuze și microbuze, prinși în timp ce conduceau băuți

02 Iulie 2016 / 15:32 575 accesări

Mai mulți șoferi de microbuze și autobuze din Timiș, Buzău, Alba, Brașov și Satu Mare au fost prinși, vineri, în timp ce conduceau mașinile, cu pasageri, deși consumaseră băuturi alcoolice, pe numele lor fiind deschise dosare penale, anunță Poliția Română.

Polițiștii rutieri au întocmit 39 de dosare penale și au dat 6.800 de sancțiuni contravenționale pentru diferite abateri și încălcări la regimul circulației, pe parcursul zilei de vineri, cele mai multe pentru viteză excesivă, alcool la volan ori punerea în pericol a pasagerilor, se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

În județele Timiș, Buzău, Alba, Brașov și Satu Mare mai mulți șoferi de microbuze și autobuze au fost prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii dau aici exemplul unui conducător auto din Alba, prins, cu o alcoolemie de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat, la volanul unui microbuz cu 12 pasageri.

În Buzău un șofer ce conducea un microbuz cu mai mulți pasageri a fost depistat cu o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. În Satu Mare un bărbat ce conducea un autobuz a fost prins cu o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În Brașov fost depistat un autovehicul ce efectua un transport de persoane prin curse regulate, iar în urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În Timiș a fost depistat un autobuz ce efectua transport de persoane, iar în urma testării alcooltest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat", se mai notează în comunicatul Poliției Române.

Oamenii legii anunță că pe parcursul zilei de vineri, la nivel național, au fost reținute 285 de permise " în vederea suspendării dreptului de a conduce, au fost retrase 206 certificate de înmatriculare, pentru diferite încălcări a prevederilor legale (defecțiuni tehnice, lipsă ITP sau asigurare, etc.) și imobilizate 20 de vehicule pentru diferite abateri grave".

Printre cei prinși în neregulă se numără și un șofer din Suceava care a fost depistat în timp ce transporta 27 de persoane într-un autovehicul cu o capacitate de 12 locuri.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1816 secunde