MAI nu-i ca DNA!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atacuri și jocuri de imagine MAI nu-i ca DNA!
Politică 15 Martie 2017 / 16:21 1772 accesări 0 comentarii

Potrivit bilanțului MAI pe 2016, criminalitatea a scăzut simțitor. Oare infractorii s-au prins că nu mai au ce fura?

Potrivit bilanțului MAI pe 2016, criminalitatea a scăzut simțitor. Oare infractorii s-au prins că nu mai au ce fura?

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu: „MAI nu face paradă cu trofeele obținute, spre deosebire de alte instituții de forță ale statului”

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu: „MAI nu face paradă cu trofeele obținute, spre deosebire de alte instituții de forță ale statului”

Oficial, ne merge bine! Cel puțin asta reiese din bilanțul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe 2016, prezentat miercuri, 15 martie. Deși a preluat acest porofoliu abia la începutul lui 2017, ministrul Carmen Dan a prezentat rezultatele pe care le-a avut anul trecut instituția pe care o conduce. Potrivit datelor prezentate, infractorii s-ar fi lăsat de meserie, cel puțin la noi în țară. Fenomenul infracțional în 2016 a fost în scădere, pentru al cincilea an consecutiv. Potrivit ministrului Carmen Dan, în 2016 s-a înregistrat cel mai mic procent al criminalității, în scădere cu 7% față de anul precedent. În același timp, infracționalitatea stradală s-a diminuat cu aproape 10%. Evident, bilanțul este bazat numai pe infracțiunile identificate, ceea ce ne face să credem că ori infractorii s-au perfecționat și au învățat să se ascundă mai bine, ori au realizat că românii sunt atât de săraci încât nu mai au nimic de furat, prin urmare infractorii au plecat în alte țări. Scăderi față de anul trecut sunt înregistrate și în privința accidentelor rutiere, la violența în familie, criminalitatea organizată și corupție.

„MAI NU DEFILEAZĂ CU TROFEE”

Datele prezentate în cadrul bilanțului MAI și modul în care au fost expuse publicului au stârnit admirația președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care, cu această ocazie, a lansat un atac indirect, dar virulent la adresa DNA. „Vă felicit pentru faptul că MAI nu face paradă cu trofeele obținute, spre deosebire de alte instituții de forță ale statului. În mod paradoxal, faptul că Poliția Română și Jandarmeria nu sunt vedete în media arată că vă faceți treaba foarte bine. Este important ca instituțiile de forță să nu acționeze doar atunci când este plin de presă. Într-un stat normal, instituțiile de forță nu fac paradă, nu-și etalează trofeele în fața cetățenilor”, a declarat Tăriceanu, la bilanțul MAI.

SĂ VORBIM ȘI DESPRE SERVICIILE DE INFORMAȚII!

Pentru că orice eveniment reprezintă un prilej pentru politicieni să vorbească despre lucrurile care îi interesează sau care îi ajută să își îmbunătățească imaginea, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a abordat un subiect destul de sensibil pentru mulți: cel al rolului pe care îl va avea noua Direcție Generală de Protecție Internă (DGPI), noua întruchipare a fostului Departament de Informații și Protecție Internă, care a fost reorganizat după ce a fost în centrul mai multor controverse legate de interceptări ilegale. Despre DGPI, Dragnea a spus că își dorește ca „această structură să redevină un partener serios pentru celelalte servicii de informaţii şi pentru parchete”.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2231 secunde