MAI răspunde criticilor că situația a scăpat de sub control

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MAI răspunde criticilor că situația a scăpat de sub control
Administrație 09 August 2020 / 18:21 319 accesări 0 comentarii

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut duminică,9 august a.c. o declarație de presă,prin care a răspuns criticilor unor persoane care au încercat în ultimele zile să acrediteze ideea că "lucrurile nu sunt suficient gestionate și că polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control”.

"Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetățenii, fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de manifestări sportive, culturale ori religioase, evenimente private sau alte procesiuni. Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar de fiecare dată, structurile MAI au acționat astfel încât să reducă aceste riscuri, iar oamenii să nu aibă de suferit", a afirmatMonica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat "Așa cum știți în ultimele zile în spațiul public structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost ținta unor critici, multe persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate, iar polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control. În ciuda criticilor din spațiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situația din teren și datorită modului în care au acționat nu s-a produs niciun incident semnificativ."

Comisar-șef de poliție Monica Dajbog este de acord cu criticile, atât timp cât acestea sunt constructive.

"Colegii noștri au luat măsuri concrete de prevenire astfel încât astăzi săNU vorbim din nou de alte victime omenești, scandaluri sau tulburare gravă a ordinii publice. Poliția și Jandarmeria au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun.
Criticile din spațiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună credință și întotdeauna ne-am autosesizat dacă a fost necesar.
Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că polițiștii și jandarmiiși-au făcut datoria!
Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost sancționate."Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1337 secunde