Maicile Mănăstirii Colilia, în frig și pe întuneric! Să le ajutăm!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La mâna hoților Maicile Mănăstirii Colilia, în frig și pe întuneric! Să le ajutăm!
Social 02 Noiembrie 2017 / 18:42 5031 accesări 15 comentarii

Zeci de persoane, 16 maici și mai mulţi oameni nevoiași, adăpostiţi în chiliile Mănăstirii Colilia din comuna Cogealac, stau de câteva zile în frig și pe întuneric din cauza... hoţilor. Generatoarele care le asigurau lumina, căldura și apa curentă au fost furate pe rând, fără jenă, fără remușcări. Săptămâna trecută, în noaptea de 23 spre 24 octombrie, au fost furate două dintre ele, iar la începutul săptămânii acesteia și ultimul. Așa că acum maicile, dar și personalul auxiliar și câteva persoane sărmane care au căutat sprijin la mănăstire în ultimii 11 ani stau în frig și întuneric. „Ultimul generator l-am cumpărat la începutul anului. Nici nu am apucat să plătesc toate ratele”, povestește maica stareță Rafaela.

Poliția a venit, a constatat, a stabilit un cerc de suspecți, dar rezolvarea este de durată. „Mai avem un generator mai vechi, care abia face faţă. Ca să putem aprinde lumina, trebuie să scoatem frigiderele din priză. Dacă vrem să călcăm ceva, la fel, iar căldură nu avem deloc!”, spune maica stareță. În plus, acest generator consumă foarte multă motorină și nu face față deloc nevoilor.

Este clar că soluția şi ajutorul vor veni tot de la oameni. Oameni de bine și cu inimă mare. Cei care cred că pot ajuta comunitatea Mănăstirii Colilia o pot face luând legătură cu maica stareţă Rafaela la telefon 0767/937.095.

15 comentarii

Gigi 22:36:22 / 02 Noiembrie 2017
Fa , Rafaelo !

Locuri de munca exista , la munca deci ! Nu mai parazitati tara asta , nu mai cersiti pentru a trai bine . La munca , putorilor ! Ati impanzit toata Dobrogea si tara cu mii de manastiri in care isi fac veacul o multime de infractori , de penali , de corupti , de manuitori de bani , multi bani publici , pe care ii impart frateste cu primari gainari , cu parlamentari asisderea , sefi de partide si de caracatite locale , care sunt mana in mana cu Spagoveanul si cu liota de berbeci din jurul sau ... Rusine ! Tocmai am comemorat moartea acelor tineri valorosi care au ars la Colectiv si au fost apoi ucisi in spitalele fara dotari , fara medici specialisti si fara medicamente , iar voi pitipoancelor parazite vreti conditii decente din banii prostilor ?

Sanherib Neftali 23:45:58 / 02 Noiembrie 2017
Prinde ocazia din zbor

Cautam operatori calculator, pentru promovarea unui proiect extraordinar.Se. lucreaza de acasa ,in timpul liber.Proiect B: singurul cu adevarat serios Sistem aducator de bani.Daca iti place sa MUNCESTI cu seriozitate si perseverenta ,cauta-ne la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: atingerea12@gmail.com

Codzilaku e comuna de machidoni,nu? 00:29:39 / 03 Noiembrie 2017
sa faca "scotienii"Romaniei cheta sa ajute maicutele

Machidonul nr 1 fagadau sa-si sune neamurile sa doneze din banii de mangle sa ajute.acesti" evrei" camuflati au ocazia acum sa arate milostenie si darnicie.Sau "nr 1 wta" halep sa doneze si ea catre oamenii nevoiasi din Dobrogea.

666 00:45:17 / 03 Noiembrie 2017
Scabia duhovnicelii peste țară !

S-a umplut țara cu mizerii bisericești, cu neadaptați cerniți la viața reală, cu mintoși fără minte, ciraci ai unor idioțenii ce duc la averi și plăceri zise duhovnice, sau mai rău, de sfințeală ! Închinatul la lemne colorate, mersul în genunchi sau pelerinaje la mortăciuni împopățonate ca ”moaște” neaparat sfinte, bolnavi cronici de pomohacică, curneliadă de Huși, șpagoveană de Tomis sau hapsâni fanarioți precum Pimen al Sucevei ! Va fi perioada cea mai neagră în istoria prezentă a statului laic, devenit CLERICAL prin osârdia bolnavilor de duhovniceală ! Nu poți să ți-o scoți că dai de-o sfințeală, de o normă a mafiei clericale, că, e bine să te piși numa după canoane, că ” e bine” să mănânci numa, să... numa etc etc ! Și, să te rogi LOR, MAFIEI CLERICALE ! AJUNGEE, LA PUȘCĂRIE!!!

:) 08:30:10 / 03 Noiembrie 2017
cum se face!?

Cum se face ca doar in weekend aparae cate o deasta !? ba o fata are nevoie de ajutor, ba un tanar, ba o familie fara casa ... ba mai nou asta :| sincer nu inteleg :|

ciupi 08:52:26 / 03 Noiembrie 2017
Milostenie

Cate biserici au facut un asezamant pentru copii necajiti ,sau pentru batrani ? Cate " maicute" ati vazut ingrijind un bolnav in spital,sau un batran singur ? Ajutati lenesii si veti fii mantuiti !

Naekst 12:02:56 / 03 Noiembrie 2017
Ajutor

Bine, bine, sa zicem ca va donez eu un generator iar maine v-il fura si pe asta, ce facem? Iar cereti ajutor, iar v-il fura? Pina cind?

Observatorul eliberat din parnaie 14:11:29 / 03 Noiembrie 2017
Raspuns

Pana când se potolește . Tutorelul cu grațieriile și nu mai face sluji în fata celor 3 tandahiri

eu. 17:45:35 / 03 Noiembrie 2017
ajutor

nu mai criticatii ca va bate dumnezeu da este adevarat sau furat eu sunt din apropiere asa ca nu mai judecatii lasati lumea sa ajute daca se poate nu va mai dati in spectacol cu comentarile voastre rautacioase daca nu ati fost dusi la biserica duceti-va pacatosilor ca de asta e tara cum e de atata ura si dusmanie .

Yo 05:58:58 / 04 Noiembrie 2017
Pentru EU.

O sa mergem la biserica,cand tu vei invata limba romana,in cazul de fata,scrisa..tara asta merge asa si din cauza analfabetilor,care prefera sa-si deschida portofelele,in locul mintii..popa,daca tot e musai sa existe,ar trebui sa aiba,inima de aur si cruce de lemn..la noi,e invers..Drum bun,credinciosilor ca tine!

Un om 15:26:13 / 05 Noiembrie 2017
Pentru 666

Sper sa ajungi cândva sa ceri iertare in genunchi lui Dumnezeu pentru ceea ce ai zis! Daca ai fi intrat vreodată in vorba cu o maica ai fi înțeles cat de jos te situezi dpdv moral! Dumnezeu sa te lumineze pana nu va fi prea târziu! Si crede-ma nu sunt nici pe departe din sfera BOR,dar am cunoscut oameni si oaelmeni in viață asta, si crede-ma ca greșești cand crezi asta despre cei care își închina viața in post si rugăciune! Iar daca nu ii apreciezi pentru viața pe care o duc, n-o face, dar nu te bucura si nu promova răutatea atunci cand cineva suferă! Pentru ca nu vei știi niciodată cand vei avea nevoie de Oameni lângă tine, si vor fi numai Câini!!! Gandeste-te bine cand dorești răul altuia chiar de nu il poți iubi!

Un om 15:26:47 / 05 Noiembrie 2017
Pentru Gigi

Sper sa ajungi cândva sa ceri iertare in genunchi lui Dumnezeu pentru ceea ce ai zis! Daca ai fi intrat vreodată in vorba cu o maica ai fi înțeles cat de jos te situezi dpdv moral! Dumnezeu sa te lumineze pana nu va fi prea târziu! Si crede-ma nu sunt nici pe departe din sfera BOR,dar am cunoscut oameni si oaelmeni in viață asta, si crede-ma ca greșești cand crezi asta despre cei care își închina viața in post si rugăciune! Iar daca nu ii apreciezi pentru viața pe care o duc, n-o face, dar nu te bucura si nu promova răutatea atunci cand cineva suferă! Pentru ca nu vei știi niciodată cand vei avea nevoie de Oameni lângă tine, si vor fi numai Câini!!! Gandeste-te bine cand dorești răul altuia chiar de nu il poți iubi!

Un om 15:31:00 / 05 Noiembrie 2017
Pentru :)

Se face ca asta înseamnă sa fim oameni in primul rand: sa ajutam cu ce putem, iar de nu putem material macar cu o vb calda, dar unii trăiesc cu ideea ca a fi in viață înseamnă sa faci sex si sa mananci, sa te plimbi, si atunci cand ai nevoie de ajutor toată lumea sa se plece sa te ajute! Ia ajuta si tu si vezi ce bucurie vei avea, nu maicile, dar o bătrână care trece strada, sau pe tatăl tau care a obosit muncind toată viață pentru tine! Sau pe mama ta care îți duce dorul cand ti stai cu prietenii la bere sau cu fetele in club!

Un om 15:36:50 / 05 Noiembrie 2017
Pentru ciupi

https://m.activenews.ro/stiri-social/S-a-lansat-HARTA-interactiva-a-centrelor-sociale-si-medicale-ale-Bisericii-Ortodoxe-din-Romania-si-Moldova.-Cum-gasiti-asezamintele-pentru-nevoiasi-din-orasul-in-care-va-aflati-124799

Un om 15:42:05 / 05 Noiembrie 2017
Pentru Eu

Si ai credință? Ai curajul sa te uiți la cer si sa spui ce ai spus aici? Sau macar priveste-ti familia in tacere si apoi gândește-te ca daca ei există este doar pentru ca Cineva te-a iubit atât de mult încât n-a vrut sa fii singur pe lume! Daca ești mulțumitor pentru asta, înseamnă ca crezi! Dar daca crezi, atunci poți sa mai fii atât de hain încât sa te bucuri cand alții suferă? Te consideri om?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2382 secunde