Malaezia: Suspectele în cazul uciderii lui Kim Jong-Nam, puse sub acuzare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Malaezia: Suspectele în cazul uciderii lui Kim Jong-Nam, puse sub acuzare

Externe 01 Martie 2017 / 08:42 450 accesări

Două femei au fost puse sub acuzare miercuri de justiția din Malaezia pentru asasinarea la Kuala Lumpur a lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg căzut în dizgrație al liderului Coreii de Nord, transmite AFP. Siti Aisyah, o indoneziană de 25 de ani, și Doan Thi Huong, o vietnameză de 28 de ani, au fost inculpate amândouă pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam, care a murit la 13 februarie pe aeroportul din Kuala Lumpur din cauza unui agent neurotoxic puternic. Cele două suspecte, cu cătușe la mâini și îmbrăcate în tricouri, au sosit la tribunal sub o escortă numeroasă. În cazul condamnării, ele riscă pedeapsa cu moartea prin spânzurare. Anchetatorii le acuză că au dat cu VX, un agent neurotoxic clasat ca armă de distrugere în masă, pe fața victimei. Pe imaginile camerelor de supraveghere video care au ajuns la presă, se poate vedea cum Kim Jong-Nam este abordat din spate de două femei dintre care una este posibil să îl stropească pe față. Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un a fost dus apoi la clinica aeroportului înainte de a deceda în timp ce era transferat la spital. Cele două femei susțin că au fost înșelate și că au crezut că participă la un video gag. Poliția malaeziană a dat însă asigurări că ele știau ce făceau.

VX este o versiune mai letală a gazului sarin, incoloră, inodoră și extrem de toxică. Autoritățile malaeziene au declarat că Kim Jong-Nam a avut o moarte "rapidă și foarte dureroasă".

Audierea la tribunalul situat la periferia capitalei Kuala Lumpur a durat mai puțin de 20 de minute. Peste o sută de polițiști puternic înarmați și purtând cagule au păzit ușile de acces. Procesul suspectelor va începe abia peste câteva luni.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1832 secunde