Mama celor trei bebeluși găsiți morți într-un bloc din Bistrița, reținută de procurori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mama celor trei bebeluși găsiți morți într-un bloc din Bistrița, reținută de procurori
Eveniment 21 Aprilie 2017 / 14:45 502 accesări 0 comentarii

Mama celor trei bebeluși gășiți morți în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului a fost reținută de procurorii de la Parchetul General, urmând să fie prezentată, vineri, magistraților Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Femeia este principalul suspect în cazul morții celor trei copiii, ale căror cadavre au fost descoperite în luna martie în podul unui bloc din Bistrița. Suspecta a fost plecată în Germania și s-a întors de Paște în România. Procurorii din Bistrița au audiat-o când a revenit în țară însă aceasta nu a recunoscut că i-ar fi ucis pe minori și nici că le-ar fi mamă, deși testele ADN ar fi arătat că ea le-a dat naștere micuților, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Ulterior, femeia a fost audiată de procurorii de la Parchetul General care au decis reținerea pentru 24 de ore. Suspecta se numește Lina Monica Crăciun și este acuzată de omor și omor calificat.

"În perioada 2012-2015, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viața a trei copii nou născuți, pe care i-a născut la termen și neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuților în podul unui bloc dintr-o localitate din judeţul Bistrița Năsăud. Situația de fapt mai sus expusă a fost stabilită din coroborarea probelor administrate în cauză până în prezent", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General. Cadavrele copiiilor au fost descoperite pe 9 martie de o femeie care făcea curățenie în podul unui bloc. "În timp ce făcea curățenie în podul blocului respectiv, împreună cu fiul său în vârstă de 12 ani, a găsit lângă o grindă de lemn două cadavre ale unor nou -născuți aflate în stare avansată de descompunere, unul fiind învelit în mai multe articole de îmbrăcăminte, iar celălalt într-un sac de rafie, învelit, de asemenea, și în articole de îmbrăcăminte. Astfel, au fost sesizaţi lucrătorii de Poliție care, la rândul lor, au sesizat procurorul criminalist. Prin urmare, în ziua următoare, pe 10 martie, s-a efectuat o cercetare la fața locului în prezența procurorului criminalist, ocazie cu care s-a descoperit încă un cadavru al unui nou - născut aflat, de asemenea, într-un sac, învelit în articole de îmbrăcăminte", a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Medicii legiști au stabilit că decesul copiilor a survenit în urmă cu 3 - 9 ani, procurorul dispunând efectuarea unor expertize traumatologice, bio- criminalistice și antropologice. De asemenea, medicii legiști au stabilit că cei trei copii au fost născuți în ani diferiți și că toți trei au fost uciși imediat după naștere.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2659 secunde