Mama fetei al cărei sicriu a fost găsit gol a cerut documente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mama fetei al cărei sicriu a fost găsit gol a cerut documente
Eveniment 30 Octombrie 2015 / 19:19 1647 accesări 0 comentarii

Mama fetei din Pesceana, judeţul Vâlcea, declarată moartă în urmă cu 21 de ani şi al cărei sicriu a fost găsit gol săptămâna trecută, a cerut vineri, la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală, ”documente medicale referitoare la boala de SIDA”, respectiv la diagnosticul fiicei sale. ”Florea Varga Maria, domiciliată în localitatea Lovrin, judeţul Timiş, mama pacientei Dumitraşcu Flori, decedată în 1994 toamna, vă rog să-mi daţi documentele medicale referitoare la boala de SIDA, respectiv la diagnosticul fiicei mele”, spune femeia în cererea înaintată conducerii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeş”. Totodată, mama copilei a cerut să se precizeze cine a ridicat corpul neînsufleţit al fiicei ei. Instituţia medicală nu poate răspunde însă cererii femeii, întrucât ea nu a putut face dovada că este mama fetei. ”Am rugat-o pe doamna Florea Varga să prezinte un act care să ateste că este mama pacientei Flori Dumitraşcu. După ce se va face dovada că cererea vine din partea familiei, vom răspunde solicitării. (...) Vom analiza documentele de acum 21 de ani şi totodată vrem să aflăm mai multe date, discutând cu angajaţii spitalului care lucrau la vremea aceea în această unitate sanitară, să vedem dacă îşi amintesc ceva”, a spus managerul unităţii sanitare, Emilian Imbri.

AVEA 5 ANI... Flori Dumitrașcu a fost internată la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală în urmă cu 21 de ani, când avea 5 ani, iar la câteva zile de la internare, părinţii fetiţei au fost anunţaţi că fiica lor a fost diagnosticată cu SIDA şi a murit. În 16 octombrie, Ion Dumitraşcu, tatăl fetiței, a murit, iar rudele au decis să dezgroape sicriul fiicei sale şi să îl înhumeze în locul acesteia în cimitirul din Pesceana, urmând ca osemintele copilei să fie reîngropate, conform tradiţiei, în locul de veci al familiei. În momentul în care au deschis sicriul, rudele lui Ion Dumitraşcu au constatat că în el nu există nicio rămăşiţă a copilei, unchiul şi mătuşa fetei povestind că în interiorul coșciugului au descoperit cârpe, lenjerie intimă de damă, o pânză şi o pereche de papuci. Poliția Vâlcea a început cercetări în acest caz după ce a fost sesizată luni cu privire la situaţia de la Pesceana, de către rudele lui Flori Dumitraşcu. Mama fetiţei a fost audiată de anchetatori, fiind întrebată despre moartea copilei. Potrivit unor surse judiciare, femeia, care are alţi 3 copii şi care acum locuieşte în judeţul Timiş, le-a declarat anchetatorilor că în 1994, când avea 5 ani, fetița cântărea aproximativ opt-nouă kilograme, având greutatea normală pentru un copil de un an, astfel că a mers cu ea la un spital din București. Rudele fetiței susțin, la rândul lor, că de la spitalul din Capitală părinţii acesteia au primit, pe lângă certificatul de deces al fetiţei, sicriul sigilat, iar reprezentanții unității medicale le-ar fi spus să nu deschidă coșciugul întrucât boala de care a murit fata i-ar putea pune în pericol. După moartea copilei, mama lui Flori a părăsit localitatea, acuzând că este agresată de soț.

ADOPȚIE SAU INCINERARE? Sursele judiciare citate susţin că Flori Dumitraşcu, alături de alţi copii proveniţi din familii sărace din Pesceana, s-a aflat la un moment dat pe o listă cu copii adoptabili, copii de care erau interesate familii din străinătate. Conform surselor citate, mama copilei le-ar fi confirmat anchetatorilor faptul că s-au purtat discuţii în privinţa adopţiei, dar că adopţia propriu-zisă nu a avut loc deoarece fetiţa a fost diagnosticată cu SIDA.

N-A MURIT... De asemenea, femeia le-a spus anchetatorilor că acum, după dezgroparea sicriului găsit gol, ea nu mai crede că fiica sa a murit.

Conform Stirileprotv.ro, doi asistenţi medicali, soţ şi soţie, în prezent pensionari, sunt bănuiţi de localnici că au intermediat adopţii cu familii de străini, un bărbat povestind că, în 1991, cei doi i-au convins pe el şi pe soţia sa că băieţelul lor ar avea o pungă de lichid la creier. Cei doi i-ar fi sfătuit pe părinţi, într-un final, să dea copilul unui cuplu de canadieni, care avea posibilitatea să îi asigure o bună îngrijire în ultimele zile de viaţă.

Potrivit sursei citate, în urmă cu doi ani, băiatul, care este sănătos şi care acum este cetăţean canadian, a venit în sat să îşi cunoască familia naturală.

Foştii asistenţi medicali neagă implicarea în acest caz, însă spun că, la începutul anilor '90, mai mulţi străini care voiau să adopte copii din România cereau informaţii de la dispensar, unde erau înregistraţi toţi sătenii.

În privinţa lui Flori Dumitraşcu, asistenţii sunt siguri că aceasta a fost bolnavă de SIDA şi a murit, iar trupul a fost incinerat, însă sătenii nu cred această variantă.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1694 secunde