Mama traficantă își folosea fiii ca să distribuie canabis cultivat în casă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dormeau cu plantația de droguri în locuință

Mama traficantă își folosea fiii ca să distribuie canabis cultivat în casă

Eveniment 06 Martie 2017 / 16:19 697 accesări

O afacere de familie cu canabis a fost scoasă de pe piața vâlceană de către procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară. Ilicitul business era condus cu mână de fier de o femeie care, conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea, își folosea cei doi copii - doi băieți, dintre care unul nu are încă vârsta majoratului - pentru distribuirea drogurilor. Cuiburile producătorilor și traficanților de canabis au fost jumulite luni dimineață în 16 percheziții domiciliare organizate de procurori și polițiștii judiciari în municipiul Râmnicu Vâlcea și în trei sate din județ - Prundeni, Ionești și Milcoiu.

Din informațiile făcute publice luni reiese că întreaga afacere a pornit undeva în 2015, într-o locuință din Prundeni, unde ar fi fost improvizată prima plantație de canabis. De acolo, afacerea s-a extins în celelalte localități. Procurorii susțin că rețeaua de traficanți distribuia drogurile în principal tinerlor, prin fiii șefei grupului infracțional și prin alți indivizi racolați în "echipă".

În cadrul vizitelor de curtoazie cu mascați de luni, au fost găsite în domiciliile vizate șapte kilograme de canabis, o cultură formată din 120 de plante în diferite stadii de dezvoltare vegetativă, instalațiile de lumină și căldură nencesare plantației, 70.000 de lei și două pistoale alături de 86 de cartușe, pentru care (nicio surpriză) șefa rețelei care deținea armamentul nu avea niciun document legal. Mascații nu s-au limitat la confiscarea mărfurilor, ci au invitat 14 persoane din cele 16 domicilii vizitate la sediul DIICOT, pentru discuții aprofundate pe tema îndeletnicirilor agricole ale membrilor rețelei.12