Mamaia a reîntinerit: se dă în „Caruselul Cooltural”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mamaia a reîntinerit: se dă în „Caruselul Cooltural”!

Cultură 17 Iulie 2016 / 00:00 1485 accesări

Stațiunea Mamaia a reîntinerit și s-a reinventat. Este „cool”, pe placul tuturor! De două zile, Piațeta Cazinoului este învăluită de energie și emoție pură. Schimbarea se datorează „Caruselului Cooltural”, festivalul verii 2016, care a debutat pe 15 iulie și va continua până pe 4 septembrie, timp de trei zile pe săptămână, de vineri până duminică, între orele 20.00 - 23.00.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a festivalului, tinerețea, frumusețea și grația au fost la ele acasă pe scena din piațetă grație unui moment coregrafic perfect, gândit de Stela Cocârlea, închinat Mării Albastre (melodia interpretată de Daniel Iordăchioaie a fost laitmotivul spectacolului). Tânărul violoncelist Andrei Potlog, elev la Colegiul de Arte „Regina Maria” din Constanța, balerina Adina Mandea de la Opera Națională București și colegii lor artiști, pentru care dansul este un al doilea limbaj (Olimpia Iordache, Bianca Gologan, Cosmin Adrian, Marius Marin și Victoria Creț), au fost protagoniștii unui moment unic de emoție pură, la superlativ.

Apoi, pe scenă și-a făcut apariția Adriana Trandafir, amfitrioana „Caruselului Cooltural”, care a anunțat spectacolul următor, având cap de afiș un nume „care face parte din patrimoniul cultural al României”. Într-adevăr, seara a doua a festivalului a continuat cu un extraordinar recital actoricesc - „Sunt un orb”, oferit de un extraordinar Actor: inconfundabilul Horațiu Mălăele. Jonglând cu stările și emoțiile, cu umorul și tristețea, acest magician al cuvintelor și al improvizației a făcut ca publicul să uite de sine, de propriile griji și de oboseală, să se bucure de cuvânt și să se încarce de energie, râzând și plângând alături de Mălăele. La finalul recitalului său, cei care stăteau pe scaune s-au ridicat pentru a-l aplauda pe Horațiu Mălăele, cel care, cu o seară înainte, sporovăise „câte-n lună și în stele” alături de Ion Caramitru.

Cea de-a doua seară a festivalului s-a încheiat cu multă bună dispoziție, deoarece în compania lui Ștefan Bănică și a Rock’n’Roll Band & The 50’s întreaga piațetă a dansat, a cântat și s-a simțit extraordinar. „Îmi face o deosebită plăcere să cânt iarăși la Mamaia după mulți ani”, a spus Ștefan Bănică. Apoi, hituri și melodii mai noi au răsunat în noaptea frumoasă de iulie și au pus în mișcare o mare de oameni.

Citește și:

„Caruselul Cooltural” se învârte la Mamaia. Declarații în exclusivitate de la Caramitru și Mălăele

Senzații tari la Mamaia cu Mălăele și Caramitru în „Caruselul Cooltural“

Nopți de vară la Marea Neagră, în „Caruselul Cooltural“12
Pagina a fost generata in 0.2831 secunde