Mamaia găzduiește Black Sea and Balkans Security Forum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A treia ediție Mamaia găzduiește Black Sea and Balkans Security Forum
Politică 12 Iunie 2019 / 14:55 583 accesări 0 comentarii


Forumul regional de securitate, deschis miercuri la complexul Del Mar din Mamaia, aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și a Balcanilor.

Printre invitații conferinței se numără George Friedman, fondator al companiei de previziune și analiză geopolitică Geopolitical Futures și al agenției Stratfor, Lt. Gen. (Ret.) Frederick Benjamin Hodges, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, Gen. Enzo Vecciarelli, șeful Statului Major al Apărării din Italia, Patrick Turner, secretar general adjunct pentru politica de apărare și planificare a NATO, Maja Bakran Marcich, director adjunct pentru mobilitate și transport al Comisiei Europene sau Gen. Claudio Graziano, președintele Comitetului Militar al UE, fost șef al Statul Major General de Apărare al Italiei.

Temele evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii, dar și a radicalizării. Dezbaterile au în vedere influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est, aspecte privind securitatea energetică, formate de cooperare regională, cooperarea industrială în domeniul apărării și provocările războiului de nouă generație.

Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale și invitați din mediul academic dezbat teme de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate.

Conferința internațională este organizată de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Primăria Constanța, Universitatea „Ovidius“ și Zona Metropolitană Constanța.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1957 secunde