Mamaia găzduiește sâmbătă a opta ediție a Trichallenge

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 1.500 de participanți sunt așteptați la cel mai mare triatlon din Europa de Est

Mamaia găzduiește sâmbătă a opta ediție a Trichallenge

Sport 08 Septembrie 2016 / 17:49 594 accesări

Proba de înot de la TriChallenge Mamaia 2016 se va desfășura în mare

Proba de înot de la TriChallenge Mamaia 2016 se va desfășura în mare

Sâmbătă, stațiunea Mamaia îmbracă hainele sport și va primi în centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani, TriChallenge, organizat de Asociaţia Smart Atletic Team, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța și cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon. Astfel, bulevardul Mamaia, din Năvodari până la Aqua Magic, parcarea de la Rex, promenada şi plaja, toate vor fi însufleţite de peste 1500 de participanţi din peste 10 ţări, care vor înota, vor pedala şi vor alerga. Evenimentul, ajuns la a opta ediție, reprezintă şi o metodă inedită de promovare a litoralului românesc, Mamaia fiind deja consacrată pe harta internaţională a competiţiilor sportive importante. Manifestarea se va desfășura și anul acesta sub forma unui festival sportiv, având trei componente: Triatlonul dedicat amatorilor și sportivilor profesioniști la Super Ligă, TriKids - aquatlon și duatlon pentru copii, respectiv Crosul de seară - “Beach Run”. Va fi un eveniment sportiv complet din toate punctele de vedere, pentru toți participanții, profesioniști și amatori din țară și de peste hotare.

Ziua de vineri este dedicată sesiunii de predare a kiturilor de start și ședinței tehnice, iar ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor care vor avea ocazia să participe la proba care li se potriveşte cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă, dar și competiției pentru copii și alergătorilor la crosul Beach Run. Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Este deja o tradiție ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță, pe o suprafață plată sută la sută, iar înotul se va desfășura în mare.

Printre participanţii la TriChallenge Mamaia 2016 se numără Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, constănțeanca Antoanela Manac, multiplă campioană naţională la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon și sportiv amator, reprezentanţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale și instituții guvernamentale. Fondul total de premiere se ridică la 30.000 de lei, jumătate din acesta fiind alocat premiilor în bani, pentru categoriile open.

O ZI PLINĂ DE SPORT

Programul zilei de sâmbătă la triatlon - probe individuale: ora 9.00: start proba supersprint (400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare); ora 9.20: start proba sprint (750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare); ora 11.00: start proba olimpică (1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare); probe de echipă: 9.45: start ștafeta sprint (750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare), 10.15: start ștafeta olimpică - 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare.

Festivalul va continua după-amiază cu TriKids, competiţie ce cuprinde două probe, aquatlon şi duatlon, și este dedicată tuturor copiilor care iubesc înotul, mersul pe bicicletă și alergarea. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor avea ocazia să se întreacă la aquatlon, de la ora 15.30, și la duatlon, de la 16.15.

Tot sâmbătă, promenada şi plaja din Mamaia se vor transforma în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanţa de 4 kilometri, cu start de la ora 17.30, acesta fiind urmat de festivitatea de premiere, programată la ora 18.15.

Citește și:

A opta ediție a TriChallenge Mamaia are loc pe 10 septembrie

Dueluri de top la Triathlon Challenge Mamaia

Spectacol total la Triathlon Challenge Mamaia 2015

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.293 secunde