Manda: În 2012-2015, SRI a trimis către ANI note care vizau 600 de persoane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RAPORTUL Comisiei SRI Manda: În 2012-2015, SRI a trimis către ANI note care vizau 600 de persoane
Politică 16 Aprilie 2019 / 19:49 341 accesări 8 comentarii

Claudiu Manda a declarat că în legătură cu relaţia SRI-ANI deţine informaţii potrivit cărora serviciul de informaţii a trimis 71 de note speciale sau simple către ANI care vizau 600 de persoane, printre care miniştri, eurodeputaţi, parlamentari, chiar şi secretari de primărie.

Acesta a precizat că raportul Comisiei pentru controlul activității SRI se numeşte „Raport privind folosirea SRI şi ANI de către George Maior în scopuri politice”.

„Surprinzător este că din toate notele care au plecat de la SRI către ANI, niciuna nu a trecut pe la direcţia juridică. În perioada verificată şi anume între 2012 şi 2015, au fost trimise 71 de note secrete, note speciale sau note simple, care vizau 600 de persoane, miniştri, europarlamentari, senatori, deputaţi, primari, şefi de consilii judeţene, directori, senatori, secretari de primărie etc. De ce spune că e ilegală această relaţie modul de sesizare şi e scris în raport. Am observat cazuri, avem trei exemple, în care pe de o parte în cariera oamenilor politici, pe baza acestor note SRI au încercat să scoată din viaţa politică oameni politici. Cele trei exemple sunt Klaus Iohannis, Eduard Hellvig şi Victor Ponta. Acesta din urmă a făcut obiectul unei sesizări din partea ANAF, când Blejnar era la vremea respectivă, asupra unei stări de conflict de interese. Dl Sorin Blejnar ca şi dl Horia Georgescu ne-au confirmat că dl Maior se interesa de acest subiect şi încerca să îi determine pe cei de la ANI să nu meargă mai departe cu documentarea şi să închidă mai degrabă dosarul. Spuneam că pe unii i-a încurcat, iar pe alţii a încercat să îi ajute. ”, a afirmat Claudiu Manda, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la finalul şedinţei Comisiei SRI.

El a adăugat că, în concluzii, Comisia SRI spune că toţi cei 600 ar trebui să facă obiectul unei note nesecrete pentru a putea fi prezentată lista în spaţiul public. Forul mai are propuneri de modificare a legislaţiei în domeniu.

„În concluzii spunem că nu ar mai trebui să existe informări de la SRI către ANI, că ar trebui ca toţi cei 600 să facă obiectul unei note nesecrete de a fi prezentat în spaţiul public. Mai sunt şi alte propuneri de modificare a legislaţiei în acest sens. Raportul o să îl prezentăm, s-au făcut în plenul Comisiei propuneri de modificare şi completări. Când va fi gata o să îl punem pe site-ul Comisiei, proabil mâine dacă este gata”, a completat preşedintele Comisiei SRI.

manda: PSD-IŞTII NU FĂCEAU DIRECT OBIECTUL SESIZĂRII SRI-ANI, ERAU DAŢI PE BILEŢELE

Cladiu Manda a declarat, într-o conferinţă de presă în care a prezentat informaţii despre raportul în cazul relaţiei SRI-ANI, că în perioada când director al Serviciului era George Maior, social-democraţii erau „daţi pe bileţele care trebuie să intre la «Hai să-i facem dosar»”.

„Am căutat şi am tot încercat să găsesc și PSD-işti, ca să nu pară că vorbim doar de membrii PNL. Din câte înţeleg, PSD-iştii nu făceau direct obiectul sesizării SRI-ANI, erau daţi pe bileţele care trebuia să intre la «Hai să-i facem dosar» şi să mergem mai departe”, a afirmat Claudiu Manda, marţi, la finalul şedinţei Comisiei SRI.

El a precizat că în relaţia SRI-ANI au fost vizaţi cinci miniştri, printre care Liviu Pop, Ovidiu Silaghi, Dan Mihalache şi Eduard Hellvig, cel din urmă fiind actualul director al SRI.

„În cazul domnului Iohannis, când s-a înscris în PNL a plecat sesizarea de la SRI la ANI care spunea că era în stare de incompatibilitate, era şi membru la Adunarea Generală şi Pieţe. La Hellvig coincidenţa e că s-a constatat, în prima zi de campanie USL, acel conflict de interese. Vorbim de cinci miniştri. E vorba de Liviu Pop, Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi, Dan Mihalache şi mai era un al cincelea nume. E suprinzător ca la începutul campaniei electorale la fel ca domnul Hellvig că din 2004 de când a devenit deputat nu şi-a înregistrat firma la care lucra. La fel este şi cazul domnului Pop, dar nu am găsit o sesizare directă, ci acelaşi tratament. Să se fi dorit să fie o decizie definitivă şi irevocabilă care să nu îi dea voie domnului Klaus Iohannis să candideze… George Maior ar fi intervenit pe lângă Sorin Blejnar şi Horia Georgescu pentru ca raportul să fie favorabil lui Victor Ponta”, a conchis Manda.

Loading...

8 comentarii

SRI .. DNA.. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 21:53:23 / 16 Aprilie 2019
....SI Lazăr TORȚIONARUL COMUNIST

Între 2012 si 2015 SRI a interceptat ilegal peste 6 milioane de românii .. Asta e țara pe care ne-o PREGĂTEȘTE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS..

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS 08:05:05 / 17 Aprilie 2019
GESTAPO SE ROMÂNIA !!!

Nici când DREPTURILE fundamentale ale romanilor nu au fost mai încălcate ca-n perioada dictaturii STALINISTE JOHANISTE SECURISTE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ !!!!!.. Când peste 6 milioane de românii au fost INTERCEPTAȚI ilegal.. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ a readus practicile STALINISTE din perioada comunistă semnând PROTOCOALELE SECRETE INTERZISE PRIN LEGE ÎNTRE SRI ȘI JUSTIȚIE.!!!!!!. ACESTE mizerii TREBUIAU să ducă la dispariția PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ai CONDAMNAREA lor de către uniunea europeană...Da ce sa vezi UE ... Aplaudă !!!!..SI Condamnă PSD ȘI ALDE că vor SCHIMBAREA legilor MAFIOTE ale LUI WC JOHANIS.care au dus la aceste ABUZURI inimaginabilei într-un stat membru UE au NATO... DICATURA SECURISTĂ NE AȘTEAPTĂ VOTÂND PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS ce-i care ne vor interzice dreptul la libera exprimare sau alegeri cu sloganul "STATULUI TICĂLOȘIT de drept "

PDL PNL CIUMA ROȘIE 10:52:56 / 17 Aprilie 2019
Un partid care susține TORȚIONARII

Acest raport al lui Manda trebuie arătat discutat în Parlamentul EUROPEAN ,că sa vadă ai TIMERMNAS ce SISTEM TICĂLOȘIT susține.Un SISTEM TICĂLOȘIT creat de un SECURIST TICĂLOS Traian Băsescu ,care asta a făcut toată viața lui..Un sistem ticăloșit complex care a fost culmea perfecționat continuu de WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ cu sprijinul PPE din PARLAMENTUL EUROPEAN.

Uniti 14:26:04 / 18 Aprilie 2019
Pentru SRI .. DNA.. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Cu gasca asta de HOTI ai lui DRACnea care s-a urcat cu picioarele pe tara si pe noi, toti trebuie sa fim alaturi acum mai mult ca oricand! Hotii nu se dau in laturi de la nimic si nu mai tin cont de nimic: Nici de romani nici de UE..Ei lupta sa-si salveze hotiile, sa scape de lege si puscarie, nimic sa nu pateasca! Ori asa ceva in secolul 21 nu se mai poate! STOP HOTIEI si HOTILOR. Banii furati inapoi la buget sa crestem tara si economia, sa traim toti romanii mai bine nu doar o gasca de HOTI care-au distrus tara si pe noi toti! HOTII la puscarie unul cate unul...Acolo sa stea HOTII NU primari, Nu presedinti de CJ, Nu parlamentari. NU MAI VREM SA FIM CONDUSI DE HOTI.

Uniți langa. Taica LAZĂR 16:50:46 / 18 Aprilie 2019
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ nu este partid Liberal

Corupția SI hoția ,nu se pot stârpi....Nu există țară cu un sistem democrat in care sa nu existe corupție... NUMAI in țări unde există instaurată dictatură corupția este ... Controlată !!!!... Cel mai bun exemplu de corupție e faptul că firma Germană a wollswagan a falsificat probele de la gazele de ardere la motoarele fabricate ... Au plătit milioane de euro în USA...Alat concern german ,care a fost prins că a mituit guvernul Grec pentru achiziția de transportare blindate...A plătit la rândul ei o amendă de 35 de milioane de euro !!!!.. La NOI ... Dosarul de mare corupție Microsoft a fost un BAS al DNA .. MILIARDE DE EURO sau dus în conturile mafiei PDL PNL CIUMA NEAGRĂ .. Fără că statul român să recupereze ceva... Cocos... Boc... Blaga....Au scăpat basma curată

Uniți în hoție... PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 17:10:00 / 18 Aprilie 2019
SI WC JOHANIS

Când ai un PENAL cocoțat în ce-a mai înaltă funcție în stat ,...Care a fost prins , dovedit în instanță că a furat case cu actele false...Care refuză să plătească peste 300 de mii de euro , BANII furați din chirii ...Un PARTID LIBERAL. Care susține este COMPLICE AL TORȚIONARILOR FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI ..Hai să-l aruncam in aer pe Liviu Dragnea !!!!!...Au încercat cu ...Valize "Găsite" pe camp !!!..Cu un lac ...Cu Tel drum....Cele după angajări la un centru pentru protectia copilului ,pe două salarii de MIZERIE, nu poți lua nicăieri , dacă ești vinovat , 3 ani SI 6 luni. . Ăsta nu este un DOSAR de mare corupție.!!!!.. Da CIOLOS SI WC JOHANIS care au SEMNAT ACHIZIȚIA CORVETELOR si transportoarelor BILNDATE ...În care au dat un tun de 4 MILIARDE DE EURO fără a avea avizul Parlamentului... ASTA ce mai e !!!Nu e Corupție ?.. CÂND LEGEA SPUNE CLAR că ACHITAȚI peste 100 de milioane de euro , trebuie făcute NUMAI CU AVIZUL PARLAMENTULUI (ORGAN SUPREM IN STAT ).. DNA ...Ho pe LIVIU...

Lae 11:53:43 / 19 Aprilie 2019
Pentru Uniți în hoție... PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Borfașii guvernamentali joacă tot mai obraznic, nu se mai feresc de ochii lumii, nu le e teamă că-i vede electoratul în timp ce ei, bandiții patrihoți, cu banditul-șef în fruntea turmei, DRACnea, își împart prada și strigă-n gura mare: v-am furat, bă, și-o să vă furăm și mai tare! O să vi-l dăm pe Nicolicea la Justiție, să vă pună pe toți în lanțuri, pe toți cei ce scrieți tâmpenii pe feisbucu’ vostru nenorocit și nu-l lăsați în pace pe domnu’ Dragnea, iar de noi n-o să se mai lege neam de neamul procurorilor, băi, amărăștenilor!

ASALTUL FINAL AL HOTILOR PSD PE JUSTITIE 21:25:30 / 21 Aprilie 2019
Pentru Uniți în hoție... PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Borfașii guvernamentali joacă tot mai obraznic, nu se mai feresc de ochii lumii, nu le e teamă că-i vede electoratul în timp ce ei, bandiții patrihoți, cu banditul-șef în fruntea turmei, DRACnea, își împart prada și strigă-n gura mare: v-am furat, bă, și-o să vă furăm și mai tare! O să vi-l dăm pe Nicolicea la Justiție, să vă pună pe toți în lanțuri, pe toți cei ce scrieți tâmpenii pe feisbucu’ vostru nenorocit și nu-l lăsați în pace pe domnu’ Dragnea, iar de noi n-o să se mai lege neam de neamul procurorilor, băi, amărăștenilor, vom anestezia zece generații de judecători, ne vor mânca din palmă, se vor gudura pe lângă noi să le permitem să respire, căci noi vom fi Alfa și Omega, Mama și Tata, Începutul și Sfârșitul, vă veți închina la noi ca la adevărații Dumnezei!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.4049 secunde