Mandat european de arestare, pus în executare de poliţiştii constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mandat european de arestare, pus în executare de poliţiştii constănțeni

Eveniment 15 Ianuarie 2019 / 17:12 637 accesări

Poliţiştii din cadrul municipiului Medgidia au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni de furt, fapte comise în Belgia. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Mai precis, la data de 15 ianuarie a.c., o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţişti din cadrul Poliției municipiului Medgidia și un jandarm din cadrul I.J.J. Constanța au depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Medgidia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Belgia.
Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt pe teritoriul Belgiei. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța. Ulterior va fi prezentat instanței de judecată pentru emiterea unui mandat de arestare, în vederea predării către autorităţile belgiene.12