Mandat european de arestare, pus în executare de poliţiştii constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mandat european de arestare, pus în executare de poliţiştii constănțeni

Eveniment 21 Decembrie 2018 / 11:20 955 accesări

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I..P.J. Constanța, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Medgidia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile germane.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat în grup organizat, fapte comise în Germania.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

La data de 21 decembrie a.c. va fi prezentat magistraților Curții de Apel Constanța pentru emiterea unui mandat de arestare, în vederea extrădării către autoritățile germane, conform procedurilor legale în astfel de cazuri, care privesc cooperarea judiciară înternațională.12