Manevre militare în Ucraina! Participă 14 ţări, între care România și SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manevre militare în Ucraina! Participă 14 ţări, între care România și SUA

Externe 12 Septembrie 2017 / 09:24 1769 accesări

Peste 2 mii de militari participă la manevrele din Ucraina, timp de aproape două săptămâni. La rândul său, armata rusă se pregăteşte să efectueze exerciţii la graniţele Uniunii Europene, alături de Belarus. În Ucraina a început desfășurarea manevrelor militare anuale 'Rapid Trident' cu participarea a 2500 de militari din 14 state: Bulgaria, Canada, Estonia, Italia, Georgia, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, România, Turcia, Marea Britanie, SUA și țara gazdă, potrivit eur.army.mil. Manevrele se vor desfăşura până la 23 septembrie la Yavoriv, în vestul Ucrainei.

Rusia și Belarus pregătesc, la rândul lor, vastele manevre 'Zapad 2017', cu participarea a aproape 13 mii de militari, provocând îngrijorarea ţărilor baltice şi a Poloniei, relatează France Presse. Potrivit oficialilor de la Moscova, aceste exerciţii sunt de natură 'strict defensivă'.

În urma conflictului din estul Ucrainei, peste 10.000 de oameni au murit în aproape trei ani şi jumătate. Încă au loc ciocniri violente, în pofida semnării acordului de pace de la Minsk în 2015, amintește AFP.12
Pagina a fost generata in 0.2084 secunde