Manevre militare în Ucraina! Participă 14 ţări, între care România și SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Manevre militare în Ucraina! Participă 14 ţări, între care România și SUA
Externe 12 Septembrie 2017 / 09:24 1479 accesări 0 comentarii

Peste 2 mii de militari participă la manevrele din Ucraina, timp de aproape două săptămâni. La rândul său, armata rusă se pregăteşte să efectueze exerciţii la graniţele Uniunii Europene, alături de Belarus. În Ucraina a început desfășurarea manevrelor militare anuale 'Rapid Trident' cu participarea a 2500 de militari din 14 state: Bulgaria, Canada, Estonia, Italia, Georgia, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, România, Turcia, Marea Britanie, SUA și țara gazdă, potrivit eur.army.mil. Manevrele se vor desfăşura până la 23 septembrie la Yavoriv, în vestul Ucrainei.

Rusia și Belarus pregătesc, la rândul lor, vastele manevre 'Zapad 2017', cu participarea a aproape 13 mii de militari, provocând îngrijorarea ţărilor baltice şi a Poloniei, relatează France Presse. Potrivit oficialilor de la Moscova, aceste exerciţii sunt de natură 'strict defensivă'.

În urma conflictului din estul Ucrainei, peste 10.000 de oameni au murit în aproape trei ani şi jumătate. Încă au loc ciocniri violente, în pofida semnării acordului de pace de la Minsk în 2015, amintește AFP.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2102 secunde