Mangalia. Plajă închisă din cauza poluării cu deșeuri petroliere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mangalia. Plajă închisă din cauza poluării cu deșeuri petroliere

Eveniment 28 August 2018 / 13:55 2384 accesări

O porţiune de plajă din Mangalia a fost poluată cu deşeuri petroliere, acestea fiind observate atât în apa mării, cât şi pe nisip. Porţiunea respectivă de plajă a fost închisă, fiind strânse 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

Potrivit administratorului plajei, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi.

„Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 2.00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungime de 250 de metri liniari, de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 7.00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar astăzi (marţi - n.r.) angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizaţiile de hidrocarburi”, arată reprezentanţii ABADL.

În urma intervenţiei angajaţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

Din primele verificări a reieşit că este o poluare cu hidrocarburi a apei, care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat.

În acest sens, au fost luate probe de apă şi urmează să se stabilească natura poluării.

Porţiunea de plajă din Mangalia afectată de poluare a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

„În continuare, zona unde a fost semnalată poluarea rămâne închisă şi este monitorizată în permanenţă de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral care conlucrează cu celelalte instituţii specializate, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Autoritatea Navală Română, pentru a stabili care este sursa poluării, dar şi pentru a redeschide porţiunea de plajă în cel mai scurt timp posibil”, susţin sursele citate.

Taguri articol


12