Manualele tipărite, pe cale de dispariție?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Manualele tipărite, pe cale de dispariție?
Educație 10 Noiembrie 2017 / 16:18 773 accesări 0 comentarii

Ministerul Educației realizează un sondaj în rândurile elevilor, părinților și profesorilor referitor la necesitatea utilizării manualelor tipărite. „Este necesar să existe manuale tipărite în învățământul primar?“ - este întrebarea sondajului online lansat în aceste zile. Dacă răspundeți cu DA sau NU, sondajul se încheie aici. Dacă răspundeți cu „doar pentru anumite discipline“, sondajul continuă cu alte patru întrebări despre ce manuale credeți că ar trebui să dispară.

Consultarea privind tipărirea manualelor școlare pentru diferitele discipline din planurile-cadru are loc în perioada 9 - 14 noiembrie 2017.

Chestionarul referitor la tipărirea manualelor îl puteți găsi la www.surveymonkey.com/r/manuale_tipărite

Acesta se adresează exclusiv celor implicați în procesul de educație la nivelul învățământului primar și gimnazial, având o serie de întrebări specifice și fiind astfel construit încât răspunsurile să fie filtrate pentru fiecare categorie de respondenți.

Problema manualelor care îngreunează ghiozdanele elevilor nu este nouă. Specialiștii au ajuns la concluzia că greutatea ghiozdanului nu trebuie să depășească 10% din greutatea corpului copilului. Un ghiozdan prea greu duce la îngreunarea respirației și modifică poziția spatelui, afectând coloana vertebrală a copiilor. Mai puține manuale tipărite ar putea reprezenta o soluție pentru această problemă, însă trebuie ținut cont și de faptul că nu toți elevii pot avea acces la manualele digitale.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1867 secunde