Manuel Valls propune o „alianță a secolului XXI” între Europa și Africa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manuel Valls propune o „alianță a secolului XXI” între Europa și Africa

30 Octombrie 2016 / 08:20 369 accesări

Premierul francez, Manuel Valls, a susținut sâmbătă, în timpul unei vizite în Ghana, realizarea unei 'alianțe a secolului XXI' între Europa și Africa, el estimând că în lipsa unui asemenea demers țările africane se vor orienta către noii concurenți ai Europei, adică statele emergente, cum ar fi China, transmite AFP.

'Africa se îndreaptă și trebuie să se îndrepte către Europa. Dacă nu răspundem acestui apel, dacă nu captăm această privire, atunci ea se va orienta în altă direcție', a indicat șeful executivului francez, care desfășoară un turneu în țări africane, după Ghana urmând să viziteze Togo și Coasta de Fildeș.

'Franța a dat uneori înapoi în ultimii ani în fața statelor emergente, care au decis să investească în Africa', a subliniat Valls. 'Prin urmare, Franța are în fața ei o imensă responsabilitate: să propună Europei și Africii o alianță pentru secolul XXI. Este responsabilitatea noastră, a francezilor, de a construi aceste parteneriate care dau forță economiilor și democrațiilor noastre', a pledat el în continuare.

Premierul francez s-a referit și la criza provocată de valul de migranți, majoritatea veniți din Africa subsahariană, el afirmând că 'trebuie să fim capabili să stăpânim crizele migratorii, dar în același timp să fim și demni'. 'Africa este continentul viitorului', a conchis Valls, care a făcut din acest concept laitmotivul turneului săi african.

Tot luna aceasta și cancelarul german, Angela Merkel, a efectuat un turneu în Africa, cu obiectivul de a combate exodul migranților către Europa.12
Pagina a fost generata in 0.2665 secunde