Manuel Valls, sigur de victoria Europei în fața terorismului islamist

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manuel Valls, sigur de victoria Europei în fața terorismului islamist

Externe 12 Noiembrie 2016 / 19:30 349 accesări

Europa continuă să se confrunte cu amenințarea terorismului islamist, însă va învinge în cele din urmă, scrie premierul francez Manuel Valls, într-un articol apărut în mai multe publicații europene, la un an după atentatele de la Paris, informează site-ului postului de televiziune LCI

"Pe data de 13 noiembrie 2015, terorismul islamist a lovit Franța, la Saint-Denis și Paris, într-un mod în care nu am mai fost atacați vreodată," se afirmă în articolul publicat în El Pais, La Repubblica, The Guardian, Le Soir, La Tribune de Genève și Die Welt.

"Mâine, Franța, unită în semn de comemorare, va lua o pauză pentru a reflecta (...) Unitatea este un lucru de care acum avem nevoie mai mult decât oricând, pentru că am intrat într-o nouă eră, lăsând în urmă vremurile fără griji din trecut," mai scrie Valls.

Premierul francez vorbește și despre rolul Europei în plan internațional, afirmând că "Statele Unite sunt din ce în ce mai puțin implicate în afacerile mondiale. Europa nu se mai poate refugia în spatele aliatului său american și să fugă de responsabilități".

"La un an de la 13 noiembrie, sunt conştient de temerile și întrebările cu care se confruntă societățile noastre. Oameni sunt îngrijorați și le datorăm adevărul. Da, terorismul ne va mai lovi, Însă, avem în noi resursele pentru a rezista și puterea de a învinge. Noi, europenii, vom învinge terorismul islamist," încheie Valls.12
Pagina a fost generata in 0.1687 secunde