Manuscris al lui Eminescu din colecția lui Vadim Tudor, la licitație

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manuscris al lui Eminescu din colecția lui Vadim Tudor, la licitație

Cultură 06 Noiembrie 2015 / 17:50 2379 accesări

Printre vedetele licitației Lavacow „Rare Books and Autographs”, organizată exclusiv online pe 10 noiembrie, de la ora 20.00, se află un manuscris cu totul special al poeziei „Și dacă ramuri”, scrisă de Mihai Eminescu.

„Poezia se află printre filele unui caiet de panseuri ale unei domnișoare, care probabil că, la vremea lui septembrie 1887, însemna ceva mai mult pentru poet decât o altă fată. Pe pagina cu poemul se află și semnătura poetului. Manuscrisul provine din colecția scriitorului Corneliu Vadim Tudor, recunoscut pentru afinitățile sale față de Eminescu și pentru colecția de documente și cărți rare. Ineditul acestui caiet de panseuri constă și în textele savuroase ale politicianului ieșean George Scorțescu și ale lui Duiliu Zamfirescu”, spun reprezentanții Lavacow. Prețul de pornire este de 950 euro.

62 DE MANUSCRISE, CĂRȚI ȘI SCRISORI RARE Licitația Lavacow „Rare Books and Autographs” prezintă 62 de manuscrise, cărți și scrisori rare, cu prețuri începând de la 15 euro. Printre loturile importante, publicul poate răsfoi „Mitul eternei reîntoarceri”,cu dedicație olografă a luiMircea Eliade (preț de pornire - 100 euro), fragmente din corespondența luiGeorge Enescu (preț de pornire - 100 euro), ediția bibliofilă necomercializată a unei cărți deEmil Cioran (preț de pornire: 150 euro), un volum de interviuri cu Eugene Ionesco, însoțit de semnătura acestuia (preț de pornire: 180 euro).

Loturile „Rare Books and Autographs” pot fi văzute și la Palatul Cesianu-Racoviță, înainte de licitația online organizată marți, 10 noiembrie, ora 20.00. Pentru a viziona virtual loturile, a plasa oferte și a participa la licitația online, se poate vizita site-ul www.lavacow.com.

Citește și:

Licitație cu super-staruri

Colecționari din șase țări, în „competiție” pentru Adrian Ghenie12
Pagina a fost generata in 0.1567 secunde