Maraton voleibalistic în cadrul Campionatelor Naționale de volei pe plajă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În perioada 13-23 august, pe plaja „Dandana” din Mamaia

Maraton voleibalistic în cadrul Campionatelor Naționale de volei pe plajă

Sport 13 August 2018 / 15:28 1449 accesări

Organizatorii Campionatelor Naționale de volei pe plajă așteaptă un număr cât mai mare de spectatori, mai ales că se va juca, în premieră, și în nocturnă

Organizatorii Campionatelor Naționale de volei pe plajă așteaptă un număr cât mai mare de spectatori, mai ales că se va juca, în premieră, și în nocturnă

Pentru zece zile, iubitorii voleiului pe plajă vor putea urmări pe terenurile special amenajate pe plaja „Dandana” din stațiunea Mamaia, în zona Casino, întrecerile din cadrul Campionatelor Naționale de volei pe plajă rezervate cadetelor, cadeților, junioarelor, juniorilor, senioarelor și seniorilor. Organizatorii preconizează confruntări deosebit de interesante, iar la actuala ediție a CN se va juca, în premieră, și în nocturnă, ceea ce va oferi un „look” nou competiției. În perioada 13-19 august vor avea loc meciurile cadetelor, cadeților, senioarelor și seniorilor, iar între 20 și 23 august se vor disputa partidele din întrecerile junioarelor și juniorilor. Sâmbătă, 18 august, de la ora 14.00, cadetele și cadeții vor disputa finalele, iar de la ora 18.00 se vor desfășura semifinalele senioarelor și seniorilor, finalele urmând să se dispute duminică, 19 august, de la ora 9.00, urmate de festivitatea de premiere. La cadete și cadeți se va juca pe tablou de 24 de echipe, cu dublă eliminare, iar formațiile participante la senioare (10) și la seniori (12) vor fi împărțite în două grupe.

Conferința de presă desfășurată luni, la LakeView Center din Cnstanța, a prefațat meciurile la finalul cărora vom afla numele campionilor, aceștia urmând să lupte pentru premii importante în bani și produse oferite de sponsori, în valoare totală de aproximativ 8.000 de euro.

„Dacă este luni, începem cu mult volei pe plajă. Le mulțumesc celor care au sprijinit desfășurarea acestei competiții, sponsorilor. Pentru prima oară se va juca și în nocturnă;este o formulă nouă de desfășurare, iar partidele vor avea loc pe două terenuri”, a declarat Adriana Strutinsky, manager LakeView Center, unul dintre organizatorii turneului.

„Dacă ar exista în orice disciplină sportivă oameni inimoși, atunci ar fi normal ca federațiile de specialitate să se îndrepte spre Constanța. Sper să vedem pe margine foarte mulți susținători ai acestui sport, mai ales că voleiul pe plajă este sport olimpic”, a spus Mariana Solomon, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.

„Litoralul este, în principal, locul voleiului pe plajă. Turneul va atrage, cu siguranță, foarte mulți spectatori, mai ales că se va juca și în nocturnă”, consideră George Peicea, secretarul Comisiei de Volei pe Plajă din cadrul Federației Române de Volei.

„Îi mulțumesc doamnei Strutinsky pentru că ne-a ajutat să organizăm acest eveniment. Sper ca aceste campionate să dea o imagine cât mai bună Federației Române de Volei. În acest an, organizarea este mult mai pragmatică, mult mai bine realizată”, a concluzionat președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan.

Încălzirea pentru Campionatele Naționale de volei pe plajă a fost făcută săptămâna trecută, în cadrul turneului de volei pe plajă Reciclad’Or, turneu organizat de Academia de Volei Tomis Constanța. La feminin, învingătoare au fost Sorina Răileanu și Adina Stanciu (U Cluj), 2-0 (21-13, 21-13) în finala cu Loredana Dobriceanu (CS Medgidia) și Beata Vaida (CSM București), iar la masculin s-au impus Cătălin Lelea (Fan Arad) și Lucian Bădiceanu (CSU Reșița), 2-0 (21-9, 21-13) în finala cu Marius Iftime și Ștefan Romanescu (CSM București).

La festivitatea de premiere de duminică a participat și prinţul Nicolae al României, iar organizatorii au desfășurat și acţiuni de ecologizare a plajei din vecinătatea terenului de joc.12
Pagina a fost generata in 0.639 secunde