Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia partidului Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD
Politică 27 Noiembrie 2019 / 00:49 1738 accesări 3 comentarii

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a demisionat din funcţie, în locul său fiind numit preşedinte interimar Marcel Ciolacu, a anunţat liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, la finalul şedinţei CExN, încheiată marți noapte, după șase ore de discuții.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că probabil în luna februarie ar urma să fie organizat un congres ordinar al formaţiunii, menţionând şi componenţa echipei care se va afla la conducerea partidului în această perioadă.

"Este o echipă matură, ne regăsim numai preşedinţi de organizaţii. Mandatul nostru este foarte clar: să organizăm un congres ordinar. (...) Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest congres. Ca să faci alegeri într-un judeţ ordinare, normale, durează cel puţin o lună de zile şi să nu uităm că vin şi sărbători. În februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime, care să gestioneze în continuare alegerile locale şi alegerile generale, care vor urma anul viitor", a arătat Ciolacu într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

El a precizat că fostul preşedinte al PSD Viorica Dăncilă va reveni la conducerea organizaţiei de femei a PSD. "Fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne, acolo unde doamna Dăncilă a fost preşedinte", a spus Ciolacu.

Ciolacu a arătat că, în calitate de preşedinte interimar, a avut posibilitatea să aleagă un secretar general al PSD, opţiunea sa îndreptându-se către Paul Stănescu. El a adăugat că din structura de conducere interimară vor face parte lideri ai organizaţiilor care au obţinut rezultate bune la alegeri, dar şi reprezentanţii regiunilor de dezvoltare. "Alături de domnul Paul Stănescu, automat, au intrat - conform principiului meritocraţiei - toate cele cinci judeţe care au câştigat alegerile şi în al doilea tur de scrutin. Aici mă refer la preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Veber de la Gorj şi domnul Nicolae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie şi o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a ţării şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri. Judeţele din regiune şi preşedinţii din regiunile respective au făcut propuneri pe care eu pe urmă le-am supus la vot: domnul Gabriel Zetea şi domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurenţiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici şi domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea şi domnul Mutu Gabriel", a spus el.

Ciolacu a mai spus că propunerea privind preluarea funcţiei de preşedinte interimar a venit din partea colegilor săi. Întrebat ce îl recomandă pentru aceasta, a replicat că este posibil să fi contat faptul că este preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar a menţionat şi că este "un om bun organizator", "un om moderat, de echipă".

Totodată, a declarat că nu a luat deocamdată o decizie privind o posibilă candidatură pentru şefia partidului la următorul congres.

La rândul său, Viorica Dăncilă a declarat: „Eu mi-am depus demisia. Colegii au vorbit, unii au spus că este necesară schimbarea conducerii partidului. Consider ca sunt un președinte responsabil, care vrea să iasă pe ușa din față”, a intervenit Dăncilă. „Din păcate nu poți să faci foarte multe în cinci luni de zile. (...) Nu puteau colegii să-mi scrie demisia, dacă nu vroiam nu-mi dădeam demisia”, a completat ea, negând că a cerut să rămână la șefia PSD până la organizarea Congresului din luna februarie.

Loading...

3 comentarii

Sumer 10:58:22 / 27 Noiembrie 2019
Viorico. Proasto

Erai un presedinte cu onoare care iese pe usa din fata daca dupa ce ai pierdut iti dadeai demisia imediat nu dupa certuri,urlete si tot tambalau din P.S.D.care a ajuns in presa. Si tu ma turbatule care scuipai venin in toata lumea care spunea ceva contra Vioricai sau a P.S.Deului in ce gaura de sarpe te-ai ascuns? si voi tantalailor din P.S.D.care ati condamnat diaspora nu v-am spus si eu si alti ca aproape toti romani au rude sau prieteni care s-au dus sa munceasca in strainatate pentru ca familiile lor din tara sa aiba o viata mai buna? si ca cei ramasi acasa nu voteaza cum spune primarul dimtr-o localitate cum ati acuzat voi "ca primari nostri nu au mobilizat oameni"ci se pun deacord cu rudele sau prieteni lor ,capete patrate ce sunteti.

Coco 11:35:51 / 27 Noiembrie 2019
Alți la ciolan

Pleacă uni vin alți mai flămânzi

Sumer 12:24:20 / 27 Noiembrie 2019
Tu COCO

Una e sa mai ciupesti si tu ceva cat esti la putere si alta e sa legalizezi furtul asa cum a incercat DRAGNEA prin sluga lui IORDACHE "noaptea ca hoti" nu i-a iesit golanului dar tot a dat guvernul PSD ALDE o lege prin care primari pot sa faca ce vor cu bani oraselor sau comunelor,nu are voie nimeni sa ii controleze, la fel si directori de la stat,ministri si le-a mai dat tot guv.PSD ALDE parlamentarilor si altor lighioane dastea pensii speciale. Asta este pentru memoria ta scurta,sper ca nu esti blonda.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 26.5698 secunde