Marcel Hirscher a intrat definitiv în istoria schiului alpin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Finalele Cupei Mondiale masculine la schi alpin Marcel Hirscher a intrat definitiv în istoria schiului alpin
Sport 20 Martie 2017 / 19:15 141 accesări 0 comentarii

Marcel Hirscher n-a avut destule mâini pentru globurile de cristal cucerite la Aspen!

Marcel Hirscher n-a avut destule mâini pentru globurile de cristal cucerite la Aspen!

Marcel Hirscher și Mikaela Shiffrin - cei mai valoroși schiori ai sezonului

Marcel Hirscher și Mikaela Shiffrin - cei mai valoroși schiori ai sezonului

Andre Myhrer este ultimul învingător din sezonul 2016-2017 al Cupei Mondiale masculine

Andre Myhrer este ultimul învingător din sezonul 2016-2017 al Cupei Mondiale masculine

Ultima cursă de schi alpin din actualul sezon al Cupei Mondiale masculine a fost cea de slalom special desfășurată duminică în cadrul finalelor de la Aspen. Victoria i-a revenit suedezului Andre Myhrer, aflat la al șaptelea succes din carieră, la 34 de ani, dar numai la primul din actuala stagiune. Germanul Felix Neureuther a ocupat locul secund, la 14 sutimi de învingător, iar austriacul Michael Matt a completat podiumul, cu 15 sutimi întârziere! Marcel Hirscher, care avea deja asigurat globul de cristal al disciplinei, a ocupat locul 4, la 32 de sutimi, deși câștigase prima manșă. În ierarhia slalomului special, Hirscher a încheiat cu 735 de puncte, fiind urmat de Henrik Kristoffersen (Norvegia) 575p, Manfred Moelgg (Italia) 476p, Felix Neureuther 420p și Michael Matt 382p.

Hirscher a încheiat sezonul cu trei globuri de cristal câștigate! Austriacul a obținut pentru al șaselea an la rând Marele Glob, record absolut, câștigând în plus globurile mici la slalom special și la slalom uriaș. În ierarhia generală, el a totalizat 1.599 de puncte, mult peste următorii clasați: Kjetil Jansrud (Norvegia) 924p, Henrik Kristoffersen 903p, Alexis Pinturault (Franța) 875p și Felix Neureuther 790p. Italianul Peter Fill a obținut globul de la coborâre, Kjetil Jansrud l-a câștigat pe cel de la Super-G, iar Alexis Pinturault s-a impus la combinată alpină.

Austriacul în vârstă de 28 de ani a terminat en fanfare încă un sezon al Cupei Mondiale, sezon în care și-a mai trecut în palmares și două titluri mondiale la St. Moritz, evident, la slalom special și la slalom uriaș... El rescrie anual istoria Cupei Mondiale, iar vârsta îi dă dreptul să spere că va deveni cel mai valoros schior din istoria acestui sport. În clasamentul victoriilor de etapă în Cupa Mondială masculină, Hirscher are 45 și este devansat doar de Ingemar Stenmark (Suedia) 86, Hermann Maier (Austria) 54, Alberto Tomba (Italia) 50 și Marc Girardelli (Luxemburg) 46. La capitolul globuri mari, Girardelli a rămas cu 5, dar nu cucerite în ani consecutivi, ca austriacul. Hirscher și-a egalat la acest capitol ilustra compatrioată, Annemarie Moser-Proell, până duminică singura cu șase Cupe Mondiale generale câștigate de-a lungul carierei.

Ca un fapt divers, Hirscher a „amenințat” la Aspen că, nemaiavând motivație, s-ar putea ca în sezonul următor să nu mai concureze deloc, urmând să-și petreacă timpul la căldură, pe o insulă exotică! Cu siguranță va sta acolo vreo două săptămâni, pentru a-și reveni după șase luni epuizante, petrecute în frigul de pe pârtii...

Citește și:

Globul de la slalom uriaș a ajuns la Tessa Worley

Marcel Hirscher, victorios în ultimul slalom uriaș al sezonului

Petra Vlhova și-a adjudecat ultimul slalom special al sezonului

Reichelt s-a impus în ultimul Super-G, al sezonului, globul de cristal a ajuns la Jansrud

Tina Weirather a câștigat globul de cristal la Super-G

Al doilea glob de cristal pentru slovena Ilka Stuhec

Peter Fill, laureat la coborâre pentru al doilea an consecutiv

Miercuri încep finalele Cupei Mondiale la schi alpin

Mikaela Shiffrin, virtual câștigătoare a Marelui Glob de Cristal!

Marcel Hirscher a cucerit trei globuri de cristal la Kranjska Gora!

Kjetil Jansrud și-a asigurat globul de cristal în proba de slalom super-uriaș

Sofia Goggia a fost „regină” la Jeongseon

Ilka Stuhec a cucerit globul de cristal al combinatei alpine

Alexis Pinturault câștigă primul glob de cristal decernat în acest sezon

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2544 secunde