Marcel Iureș dă glas „visului“ lui George Enescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marcel Iureș dă glas „visului“ lui George Enescu

Cultură 19 August 2016 / 15:14 494 accesări
Actorul Marcel Iureș: „Ca om care se bucură de muzică, aș spune că participarea unui tânăr artist la Concursul „Enescu” este o încercare pentru care chiar merită să trăiești!”

Actorul Marcel Iureș: „Ca om care se bucură de muzică, aș spune că participarea unui tânăr artist la Concursul „Enescu” este o încercare pentru care chiar merită să trăiești!”

La 135 de ani de la nașterea compozitorului George Enescu (19 august 1881 - 4 mai 1955), un mesaj al marelui compozitor și violonist român este readus în actualitate prin vocea actorului Marcel Iureș. „Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt”, este mesajul cu care începe clipul oficial realizat pentru Concursul Internațional „George Enescu”, ce se va desfășura între 3 și 25 septembrie, la Ateneul Român. De altfel, motto-ul din acest an al concursului este îndemnul „Trăiește-ți visul!”, adresat celor 174 de tineri artiști din întreaga lume înscriși în competiție, precum și publicului care va participa la recitalurile și concertele de la Ateneul Român pentru a-i susține.

„Ca om care se bucură de muzică, aș spune că participarea unui tânăr artist la Concursul „Enescu” este o încercare pentru care chiar merită să trăiești! George Enescu este unul dintre compozitorii care au făcut cultura muzicală europeană mai bogată, nu mai vorbesc de cultura românească. Enescu are o valoare de unicat. Așa că să îți încerci forțele sub o asemenea icoană reprezintă ceva în viață”, a spus actorul Marcel Iureș.

„Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Generozitate, creativitate, disciplină și voință, implicare - sunt valorile în care credea George Enescu. Și-a dorit să fie compozitor, în primul rând, și nu și-a abandonat nicio clipă visul de o viață. A visat să-i ajute pe tinerii artiști să se afirme. Și le-a făcut pe amândouă. Concursul „Enescu” invită la o recunoaștere și sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe”, susțin organizatorii Concursului Internațional „George Enescu” 2016.

Concertul de deschidere a Concursului „Enescu” 2016, precum și finala de pian sunt deja sold-out. Biletele pentru celelalte evenimente se găsesc în rețeaua Eventim, la prețuri cuprinse între 20 și 50 de lei. Abonamentele pot fi achiziționate la prețuri de 300 de lei (categoria a II-a) și 400 de lei (categoria I). Participarea la Etapa I a Concursului, care va avea loc pe 4 septembrie, la Universitatea de Muzică București, este gratuită.

Citește și:

174 de tineri participă la Concursul Internațional „George Enescu“

Cel mai bun violonist al Concursului „George Enescu“ va cânta la Los Angeles

Asiaticii, extrem de interesați de Concursul „George Enescu“12
Pagina a fost generata in 0.2269 secunde