Marea Britanie. Lista actualizată a statelor încadrate în funcție de situația epidemiologică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marea Britanie. Lista actualizată a statelor încadrate în funcție de situația epidemiologică

Externe 08 Mai 2021 / 09:36 727 accesări

Noile scenarii de încadrare vor fi aplicate începând cu 17 mai. Guvernul Marii Britanii a clasificat statele în trei categorii: verde, galben și roșu, în funcție de rata de infectare și de rata de vaccinare.

Evaluarea ia în considerare, de asemenea, rapoartele privind variantele de coronavirus care sunt deosebit de îngrijorătoare și va analiza și cât de credibile și fiabile sunt datele științifice care sunt împărtășite de fiecare țară în parte.

  • Călătorii care provin din țările incluse în categoria “verde” nu trebuie să stea în izolare sau carantină, dar vor trebui să facă un test Covid înainte și după sosirea în UK. Vor trebui în continuare să completeze online un formular de localizare. Printre statele de pe lista verde se numără Portugalia, Israel, Singapore, Australia, Noua Zeelandă și Islanda. Destinațiile populare precum Franța, Spania și Grecia NU se regăsesc printre acestea.
  • Pentru categoria “galbenă”, unde este încadrată și România, turiștii vor trebui să stea izolați timp de 10 zile, să facă un test înainte de plecare, precum și un test pentru Covid în ziua a doua și ziua a opta de la revenirea în țară. Va exista opțiunea de a efectua un test suplimentar în ziua a cincea, pentru a scurta perioada de izolare.
  • Statele de pe lista “roșie” au cele mai stricte reguli, doar cetățenii britanici, irlandezi sau rezidenții britanici au voie să se intre pe teritoriul Regatului și trebuie să achite cazarea timp de 10 zile într-un hotel guvernamental de carantină. Sunt necesare teste efectuate înainte de plecare, în ziua a doua și a opta de la revenire.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2284 secunde