Marea Britanie va sista tratamentului preferențial al imigranților proveniți din UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dacă Partidul Conservator va câștiga alegerile din 12 decembrie Marea Britanie va sista tratamentului preferențial al imigranților proveniți din UE
Externe 17 Noiembrie 2019 / 20:03 384 accesări 0 comentarii

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat duminică faptul că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii proveniţi din Uniunea Europeană dacă vor câştiga alegerile parlamentare din 12 decembrie. Nivelul imigraţiei şi îngrijorările legate de presiunea pusă de acesta asupra serviciilor publice au fost un puternic factor motivaţional pentru votul în favoarea Brexit-ului la referendumul din 2016.
Stabilind detaliile politicii lor în domeniul imigraţiei în perspectiva alegerilor din decembrie, conservatorii au spus că, după Brexit, cetăţenii UE vor trebuie să aştepte în mod tipic cinci ani înainte de a avea acces la plăţi sociale, comparativ cu trei luni în prezent.

SISTEM DE IMIGRAȚIE EGAL

„Întrucât ieşim din UE, avem o nouă oportunitate pentru echitate şi să facem astfel încât toţi cei care vin aici să fie trataţi la fel. Vom face sistemul nostru de imigraţie egal“, a declarat Boris Johnson. Conservatorii au mai spus că vor majora suprataxa internaţională plătită de imigranţi pentru a avea acces la Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) de la 400 lire sterline la 625 lire sterline începând de anul viitor, şi o vor extinde la toţi lucrătorii străini, inclusiv la cei din UE după ce libertatea de circulaţie va înceta în ianuarie 2021. Prin această măsură, Partidul Conservator se aşteaptă că se vor strânge peste 500 milioane de lire anual. Conservatorii mai prevăd şi că majoritatea celor care vor dori să vină să lucreze în Marea Briatnie vor avea nevoie de o ofertă de muncă, indiferent din ce parte a lumii sunt, excepţie făcând oamenii de ştiinţă cu înaltă calificare şi persoanele care vor să înceapă o afacere.
Predecesorii lui Boris Johnson, David Cameron şi Theresa May, au fost criticaţi intens pentru că nu şi-au respectat promisiunea de a reduce migraţia.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1468 secunde