Marea înșelătorie „PSD vă dă“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RECLAMĂ - PUBLICITATE Marea înșelătorie „PSD vă dă“
Politică 12 Aprilie 2019 / 07:04 2310 accesări 18 comentarii
Recent, Guvernul PSD-ALDE s-a împrumutat de pe piața internațională de capital cu 3 miliarde de euro. Într-o singură zi, cu discreție. Din această sumă, 1,3 miliarde de euro au fost împrumutați pe 30 de ani la cea mai mare dobândă din Europa ( 4,65%). După doi ani de guvernare, ”patrioții” de la PSD au împovărat România cu datorii de 20 de miliarde de euro. Ce ascunde această foame de bani?
Un mic amănunt: exact în perioada când guvernul Dăncilă se împrumuta cu 3 miliarde de euro, Franța făcea un împrumut de 1,9 miliarde de euro, tot pe 30 de ani, de trei ori mai ieftin (dobândă de doar 1,46%). Bine, veți zice - Franța e Franța! Atunci să lărgim puțin cercul comparațiilor cu țări vecine: în februarie 2019, România era cotată la dobânzi de 4,79% pentru împrumuturi externe, în vreme ce Bulgaria putea lua împrumuturi la doar 0,68%, adică de 7 ori mai ieftin; Ungaria avea o dobândă de 2,68% iar Polonia de 2,69%.
E o conjurație bancar-internațională împotriva guvernului patronat de Dragnea, așa cum se văicăresc pesediștii? Chiar așa, ce are toată lumea bancară din Europa numai cu ei, cu pesediștii lui Vâlcov și Orlando Teodorovici? Lucrurile sunt simple: de vină sunt politicile fiscal-bugetare ale guvernării PSD-ALDE, populiste si proaste, cu cheltuieli supradimensionate, importuri care cresc galopant, consum fără investiții. Acestea au scăzut încrederea piețelor de capital față de guvernul care se pretinde patriot în Europa. PSD-ALDE au crescut riscul de țară. De aceea împrumuturile pe care le iau au cel mai mare cost din Europa.
E foame de bani, băieți?
Guvernul care spune că România merită mai mult a îndatorat țara cu 20 de miliarde de euro şi pe fiecare român cu peste 1000 de euro. Numai în primele 9 luni ale lui 2018, Dragnea a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro. Practic, lunar, guvernul de PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro. La plata acestei datorii se mai adaugă încă 1 miliard de lei pe lună pentru dobânzile pe care le generează datoria publică.
Cu toate aceste zeci de miliarde de euro împrumutate, guvernările lui Dragnea n-au făcut nici autostrăzi, nici spitale, nici conducte de gaze, n-au modernizat căi ferate. Ce-au făcut cu banii ? De unde foamea tot mai mare de bani, cu împrumuturi tot mai împovărătoare, dacă guvernul se laudă cu creștere economică record?
PSD guvernează. Atenție la buzunare!
Răspunsul este că pesediștii au întreținut cea mai mare înșelătorie din ultimii 30 de ani la adresa românilor: ”PSD vă dă”. Au început cu promisiuni enorme făcute în campania din 2016. Au fost nevoiți să renunțe la o parte din aceste himere, deși le trecuseră chiar în programul lor de guvernare. Dar au căutat să întrețină tot timpul iluzia că ” PSD vă dă”. Cinismul lor s-a combinat cu proasta guvernare, iar nota de plată a iluziei că ”PSD vă dă” vine acum, prin îndatorarea fiecărui român și a generațiilor viitoare.
Mecanismul înșelătoriei este simplu. Coaliția PSD-ALDE a început prin măriri de salarii și pensii. Au avut grijă, la scurtă vreme, să anuleze în mare parte creșterile salariale și de pensii prin măsuri viclene precum transferul contribuțiilor la angajat sau amânarea indexării punctului de pensie.
Ca să întrețină iluzia bunăstării au concentrat totul pe consum. Foarte repede, consumul a crescut importurile și a alimentat inflația. Bruma măririlor de venituri fost exportată în țări de regulă dezvoltate, din care se fac importurile. Liderii PSD au patentat înșelătoria economiei pe consum din importuri pe datorii tot mai mari.
Deloc întâmplător, odată cu venirea PSD la guvernare au început să crească prețurile. Au găsit o inflație de 0.1% si au adus-o la 5%. La câteva luni de guvernare, după ce dăduseră cu o mână, au simțit deja nevoia să ia cu două: au mărit acciza la combustibili, ceea ce a dus la scumpiri în lanț. Aprinderea inflației susține circuitul financiar înșelător. Sunt bani, clamează PSD, dar sunt bani amăgitori luați prin inflație și dobânzi mărite, tot din buzunarele celor care primesc așa-zisele creșteri salariale sau măriri de pensii.
De la inflație la rate mărite n-a fost decât un pas. Dobânzile la credite au început să crească la scurt timp. Ratele lunare ale celor cu datorii la bănci au crescut cu peste 30% după doi ani de guvernare Dragnea-Tăriceanu.
Când au ajuns aproape de fundul sacului nu s-au mai încurcat în subtilități. Au tăiat masiv banii de la investiții publice și dezvoltare. Au suplimentat împrumuturile externe, tot mai scumpe. Au impus noi taxe care au reaprins scumpirile și inflația. Au aruncat toate fondurile astfel obținute în acest perpetuum mobile al tragerii pe sfoară a românilor.
Cine beneficiază, totuși ?
Au conceput totul pentru a vă spune: "PSD vă dă!'. Da, PSD vă dă cu o mână și vă ia îndărăt cu două. "Vă dă" furându-vă pensiile generațiilor viitoare, autostrăzi, spitale. "Vă dă" furându-vă viitorul copiilor voștri. Cine e adevăratul beneficiar al înșelătoriei ”PSD vă dă” ? Au avut o singură grijă pesediștii: să le fie bine lor și clientelei lor de incompetenți, analfabeți și piloși cu care au împânzit aparatul de stat și care taie frunza la câini pe bani mulți plătiți de români.
Când mai auziți lideri PSD care se laudă că au grijă de oameni, păziți-vă buzunarele pentru veți achita nota de plată a ”grijii” PSD. (P)
Taguri articol
Loading...

18 comentarii

florin 04:59:05 / 12 Aprilie 2019
PSD va da ??

Ce ar mai fi de comentat se vede de la o posta. Numai chiorii se fac ca nu vad. Acestia voteaza psd-ul care ,,va da ''. ILUZII.

Răspunde | Raportează | | |+10
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS.. 10:28:51 / 12 Aprilie 2019
VA TĂIA PENSIILE SI SALARIILE ROMÂNILOR

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ e partidul MAFIOT ,care a "împrumut " POPORUL CU ....20 DE MILIARDE DE DOLARI..UNDE S-AU DUS ACEASTA SUMĂ URIASA ?..Nu e greu de ghicit ,din moment ce PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS au tăiat SALARIILE și pensiile după NUMAI UN an !!!!!

PDL nu e PNL 11:04:10 / 12 Aprilie 2019
ASTA E MĂREA ÎNȘELĂTORIE

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS sânt ce-i care s-au opus ... CREȘTERILOR DE SALARII ȘI PENSII....AU VOTAT ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI IN PARLAMENTUL EUROPEAN.. TRĂDĂTORII PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC AU TRANSFERAT CIRCUL din STRADĂ IN PARLAMENT UL EUROPEAN.....

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ nu e PARTID LIBERAL 11:07:05 / 12 Aprilie 2019
ALDE E SINGURUL

Mafioții PDL au acaparat PNL istoric cu care au CREAT cele mai grave ABUZURI in JUSTIȚIE.... PSD și ALDE au redat poporului român înapoi banii pe care PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS i-au TĂIAT..

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ... 11:24:38 / 12 Aprilie 2019
NĂSCUTĂ DIN ...VOMA LUI TRAIAN

Un partid mafiot ,care nu reprezintă interesele POPORULUI.... BLAGA PORCUL GUȘAT e LEBERAL ?... ORBAN BEȚIVANUL E LIBERAL... WC JOHANIS E LIBERAL...?...VA ÎNTREB PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS FAC O POLITICĂ LIBERALĂ...Un LIBERAL ADEVĂRAT e CP Tăriceanu , Ce-l ce se opune ABUZURILOR inimaginabilei într-un stat membru UE și NATO care sau produs in Romania...EL CP Tăriceanu a fost Victimă a acestui sistem ticăloșit SECURIST ,care la INTERCEPTAȚ CA-N PERIOADA STALINISTĂ ,GESTAPO,VREME DE....7 ANI...CU COSTURI DE MILIOANE DE EURO ...LA FINAL FIIND DECALAT NEVINOVAT... Asta după ce a fost etichetat PENAL de wc Johanis și PRESA lui securistă .

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 12:26:56 / 12 Aprilie 2019
DECE SUSȚINEȚI TORȚIONARII ?

WC Johanis ai PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ...DE CE SUSȚINEȚI TORȚIONARII SECURIȘTII ÎMPUȚIȚI .. AUGUSTIN LAZĂR....LUCIAN ONEA...MIRCEA NEGULESCU...MAN...CAMELIA BOGDAN..KOLDEA... COVESHI...UN PARTID LIBERAL ADEVĂRAT NU SUSȚINE ABUZURILE, TORȚIONARII .!!!!..

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 15:24:17 / 12 Aprilie 2019
SI WC JOHANIS sânt toxine PT DEMOCRAȚIE

Potopul a venit pe capul Românilor în guvernarea , DICATURA PDL PNL CIUMA NEAGRĂ , când România prin PDL PNL CIUMA NEAGRĂ a contactat cel mai MARE ÎMPRUMUT DIN ISTORIA ROMÂNIEI...20 DE MILIARDE DE DOLARI...ATAT AU FURAT PDL PNL CIUMA NEAGRĂ PLUS RETROCEDĂRII ANRP ... INVESTIȚII MARCĂ ÎNREGISTRARĂ ASPIRINA UDREA SI TRAIAN...BOC BLAGA....WC JOHANIS...

Ultimul tun 4 miliarde de euro 16:00:40 / 12 Aprilie 2019
GUV MEU...al lui masa de acasă

.. GUVERNUL MEU al LUI CIOLOS ,guvern care venit la putere în urma celei mai odioase crime COLECTIV!!!!...A dat tunul secolului !!!!...În ultimă lună de "guvernare" CIOLOS SI WC JOHANIS au dat tunul...Au ACHIZIȚIONAT CORVETE SI TRANSPORTOARE BILNDATE DE ....4 MILIARDE DE EURO.... FĂRĂ APROBAREA CONSULTAREA PARLAMENTULUI !!!!!!.... CÂND LEGEA SPUNE CLAR ...ORI CE ACHIZIȚIE DE PESTE 100 de milioane de euro trebuie sa AIBE APROBAREA PARLAMENTULUI !!!!!....AR TREBUI URGENT TRAȘI LA RĂSPUNDEREA PENAL CE-I CARE AU FĂCUT ACESTE ACHIZIȚII PAGUBOOASSEE PT POPORUL ROMÂN... CIOLOS SI WC JOHANIS TREBUIE SA PLĂTEASCĂ !!!!!... După PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS potopul...

După PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS.... 16:12:35 / 12 Aprilie 2019
POTOPUL !!!!

ACHIZIȚIA CORVETELOR ....din.... Olanda.... ACHIZIȚIA transportoarelor BILNDATE din.....Germania .... Guvernarea PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS spune că are parteneriat strategic cu SUA. Da cumpără tehnică militară din......La preturi triple...Un CORVET. 170 de milioane de euro....La noi 4 au costat .....1.6 miliarde de euro..... Firma Dammen , ce-a care e "specializata " în construcții de nave militare a făcut numai un singură vânzare , până la contractul cu "noi" în..... Indonezia...1 CORVET....170 de milioane de euro !!!!!!!...La fel sa întâmplat cu firma Germană care construia blindate Firma ACUZATĂ DE DARE DE MITĂ PT ACHIZIȚII !!!!!.. PROCES PIERDUT DE FIRMA GERMANĂ CARE A PLĂTIT O AMENDA DE 37 DE MILIOANE DE EURO. după ce au RECUNOSCUT MITUIREA STATULUI ...GREC.!!!!!!...La noi potopul . PDL PNL CIUMA NEAGRĂ SI WC JOHANIS sânt DZEI. ...!!!!!!!

Un ticălos cheamă la.... Referendum pentru..... 16:35:09 / 12 Aprilie 2019
JUSTIȚIE !!!!

Incredibil,cum sa a fost cocoțat în vârful statului un ticălos care refuză să de-a STATULUI 300 .000 de mii de euro , BANII luați din chirie pt case LUATE furate cu ACTE FALSE ... DOVEDIT in instanță HOȚ SI el si soția în..... Minijup....E oare vorba de LIVIU DRAGNEA ?..Sau......" ROMÂNIA LUCRULUI BINE FACUT " GHINIONISTUL DE SERVICIU

JOHN 17:24:25 / 12 Aprilie 2019
Pentru Jurnalism anonim la telegraf

Nu vezi fratioare ca e articolul de campanie al PNL? Scrie mare RECLAMA - PUBLICITATE. Si eu am luat plasa asta la prima vedere

PDL nu e PNL 23:45:39 / 12 Aprilie 2019
E CIUMA NEAGRĂ .

Nu e de mirare că WC vrea cu înverșunare guvernul MEU al lu masa ..Numai într-un an de zile de guvernare CIOLOS SI WC au "prognozat " la final din bugetul statului peste 5 la sută din PIB !!!!..Plus "contractul " de înzestrare tehnică militară alte miliarde de euro !!!!!....Moartea celor din COLECTIV nu a fost chiar degeaba... Victime colaterale ale PDL PNL CIUMA NEAGRĂ. A TREBUIT SA MOARĂ TINERII NEVINOATI CA EU WC SA AM GUVERNUL MEU .....

După DICATURA PDL 23:58:40 / 12 Aprilie 2019
POTOPUL

Ce repede au uitat unii ,cât rău a făcut țării noastre DICATURA PDL PNL CIUMA NEAGRĂ a lui BLAGA.!!!!!..Sau închis spitale au scolii .. S-au tăiat salarii au pensii.. SI că tacâmul sa fie complet PDL PNL CIUMA NEAGRĂ a ridicat TVA de la 18 la 24 la sută ..Sute de mii de firme mici SI mijlocii s-au închis ,din cauza politici BASISTE ÎMPUȚITE SPURCATE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ...La final de mandat a PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ai BLAGA Economia României a fost complet devalizată de un sistem ticăloșit lasând visteria țării GOALĂ....CE A REUȘIT PSD ȘI ALDE E DE DOMENIUL FANTASTICULUI...IN NUMAI 2 ANI ECONOMIA ROMÂNIEI A URCAT PE LOCUL 1 in UE !!!!...Un guvern eroic a reușit în ciuda piedicilor puse de WC ai PDL PNL CIUMA NEAGRĂ au al său sistem SECURIST TICĂLOȘIT...

Marea înșelătorie.... 10:09:28 / 13 Aprilie 2019
PDL nu e PNL.!!!!

Exodul românilor a fost cel mai mare în .... DICATURA PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC a lui BLAGA PORCUL GUȘAT... Când s-au tăiat salarii au pensii ,iar economia României să prăbușit.... BLAGA PORCUL GUȘAT îndemna medicii au profesorii să plece AFARA ... Dacă vor salarii mai mari !!!!!.... PSD ȘI ALDE au mărit , dublat salarile acestor categorii oprind exodul medicilor SI profesorilor..

Nicu duru 19:51:48 / 15 Aprilie 2019
Slugile pupincuriste...

,, O zi fara o sarutare e o zi pierduta..Pupatul in cur nu se pune.." Mircea Eliade... Romania a ajuns unde este astazi si din cauza unor slugi care in loc sa faca jurnalism gac pupincurism..

12

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2222 secunde