Marele actor român Florin Piersic a împlinit 81 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marele actor român Florin Piersic a împlinit 81 de ani

Cultură 27 Ianuarie 2017 / 14:39 1306 accesări

Actorul Florin Piersic împlineşte pe 27 ianuarie 81 de ani, iar numeroasele roluri din teatru şi film, precum şi apariţiile sale pline de charismă şi umor îl urcă în constelaţia legendelor scenei româneşti. Dacă anul trecut aniversarea celor 80 de ani îl prindea pe scenă, la Cluj, acolo unde a avut parte de un spectacol centrat pe suita "Peer Gynt", anul acesta Florin Piersic este mult mai discret. Atât de discret încât a ales să îşi închidă telefonul şi să lase numeroşilor admiratori care l-au sunat un mesaj vocal: "Sunt Florin Piersic, vreau să vă mulţumesc pentru mesajele multe pe care mi le-aţi trimis! Mă bucură, am mai îmbătrânit şi eu cu încă un an. Vă doresc tot ce mi-aţi dorit dumneavoastră şi aşa mai departe. Toate cele bune!", spune actorul în mesajul înregistrat pe telefon.

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiţi şi mai prolifici actori din România, cu o carieră impresionantă atât în teatru cât şi în cinema şi televiziune.

În teatru, Florin Piersic a primit elogii pentru interpretarea Indianului din dramatizarea după „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ şi pentru rolul din „Cartea lui Ioviţă“, ambele pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, dar şi pentru Lenny din „ Oameni şi şoareci“, după John Steinbeck. În cinema, a fost poate singurul „june prim“ real pe care l-am avut, într-o epocă în care încă se mai purtau junii primi. De-a lungul anilor ’60, a cochetat cu acest statut în câteva filme remarcabile ale perioadei: „Ciulinii Bărăganului“ (debutul său pe marele ecran), „S-a furat o bombă“ (în regia lui Ion Popescu-Gopo), „Neamul Şoimăreştilor“.

După Revoluţie, a mai apărut doar în trei producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea“ (2003), „Fix Alert“ (2005) şi „Eminescu versus Eminem“ (2005), ultimele două în regia fiului său, Florin Piersic jr. În 2009 a primit Premiul pentru întreaga carieră în cadrul festivalului de film Transilvania.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1634 secunde