Marfă vândută în spații neautorizate veterinar și mizerabile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Constanța Marfă vândută în spații neautorizate veterinar și mizerabile!
Social 16 Aprilie 2018 / 18:18 217 accesări 0 comentarii

Și în acest an, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice şi Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, veterinarii au efectuat controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din pieţele agroalimentare, abatoare și centrele de sacrificare temporare ale mieilor şi iezilor, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare și depozitare, precum şi în toate unităţile de vânzare cu amănuntul și în unitățile de alimentație publică, în scopul prevenirii apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare.

Astfel, acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa în perioada 5.03.2018 - 7.04.2018, s-au materializat prin verificări la 413 obiective. În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.400 de lei şi un număr de 10 avertismente. Au fost emise o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un magazin alimentar şi o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un restaurant.

A fost confiscată şi retrasă de la vânzare o cantitate de 528 de kg produse alimentare, cantitate care a fost dirijată către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. De asemenea, în acestă perioadă, la nivelul unităţii de abatorizare şi la nivelul celor 2 locuri amenajate temporar, au fost sacrificate 1.089 de capete miei, potrivit DSVSA. Direcția nu a dat publicității numele unităților prinse cu nereguli, potrivit regulamentului intern.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2 secunde