Marian Vanghelie ar putea candida la alegerile parlamentare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marian Vanghelie ar putea candida la alegerile parlamentare

Politică 25 Iulie 2016 / 13:22 423 accesări

Fostul primar din Sectorul 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a spus, luni, că va candida la alegerile parlamentare din toamnă, declarația fiind făcută la Curtea de Apel București, în procesul în care a cerut ridicarea controlului judiciar.

Marian Vanghelie a fost prezent luni la Curtea de Apel București, alături de alți doi inculpați din dosarul său de corupție, pentru judecarea contestațiilor la decizia Tribunalului București de a le menține măsura controlului judiciar. În fața judecătorului, fostul primar din sectorul 5 al Capitalei a vorbit despre abuzurile care s-ar fi făcut asupra sa, din partea DNA, dar și despre intenția de a candida la parlamentare.

"Înțeleg rolul DNA, dar și când vor răspunde acești oameni. Nu mă interesează să iau legătura cu martorii din dosar. Voi candida la alegerile parlamentare. Oamenii politici trebuie să se bată pentru a se stopa abuzurile DNA. Nu mă interesează să fug din țară, vreau să îmi continui activitatea politică. Nu sunt campionul denunțurilor din România. Nu știu să fac denunțuri. Vreau să intru în normalitate", a declarat Vanghelie în momentul susținerii cererii de ridicare a controlului judiciar.

La venirea la sediul Curții de Apel București, fostul primar a susținut că, printre altele, dorește ridicarea măsurii preventive și pentru a putea călători la Washington,"din motive juridice și politice".

"Nu tac, nu tac, cu orice risc, orice se va întâmpla. Încă nu am spus tot ce știu, să fie foarte clar. Sunt un om care sunt foarte bine informat, știu ce se întâmplă în România. Știu de ce s-au pus în aplicare aceste lucruri, știu cine a pus în aplicare aceste lucruri. Nu mă sperie nimic.Este un mesaj pentru toate lumea, pentru toți care ne învârtim", a spus Vanghelie.

Instanța a rămas în pronunțare în legătură cu solicitarea de ridicare a controlului judiciar, decizia urmând să fie una definitivă.

În dosarul aflat în curs de judecată pe rolul Tribunalul București, Marian Vanghelie este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Procurorii anticorupție susțin că, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae, om de afaceri, şi parţial de Laura Ciocan, directorul Economat Sector 5, ar fi cerut şi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5, prin activitatea infracţională a lui Vanghelie, este de aproape trei milioane de lei, susţin procurorii.12
Pagina a fost generata in 0.176 secunde