Marinarul român, scăpat de iadul flăcărilor de pe nava Maersk, va fi repatriat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Maersk Honam sub pavilion Singapore Marinarul român, scăpat de iadul flăcărilor de pe nava Maersk, va fi repatriat
Eveniment 08 Martie 2018 / 17:35 7321 accesări 0 comentarii

O tragedie a avut loc pe mare din cauza unei explozii extrem de puternice, care a distrus aproape în totalitate o navă daneză. Patru persoane erau date dispărute miercuri, iar nava, aparţinând companiei Maersk, a fost abandonată. Între cei 27 de membri ai echipajului se afla şi un cetăţean român, care, potrivit lui Adrian Mihălcioiu, şeful ITF România şi liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), este în afara oricărui pericol. „Un incendiu devastator a izbucnit la una dintre cele mai mari şi moderne nave port container, Maersk Honam sub pavilion Singapore. 4 navigatori sunt dispăruţi şi alţi 23 au fost salvaţi. Incendiul s-a produs în Oceanul Indian/Marea Arabiei, la 900 de mile deSalalah /Oman. Nava a plecat din Singapore către canalul Suez”, se arăta în comunicatul SLN de miercuri.

NOUTĂŢI Nu se ştie încă ce anume a cauzat explozia. Potrivit unor surse, ar fi fost o problemă cu încărcătura, însă până când specialiştii nu se vor deplasa la faţa locului pentru a investiga, nu putem şti cu certitudine. Potrivit comunicatului SLN, explozia a fost urmată de un incendiu violent, iar Garda de Coastă indiană a intervenit de urgenţă pentru salvarea persoanelor aflate la bordul vasului. „Un navigator de naţionalitate thailandeză, unul dintre cei 23 salvaţi, a decedat după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat. Ceilalţi 22 de navigatori au fost preluaţi de nava port container ALS Ceres şi se îndreaptă către portul Colombo (Lk). Incendiul este încă activ la navă. Vă reamintim că 4 navigatori au fost daţi dispăruţi miercuri dimineaţă de la nava port container Maersk Honam, dar în conformitate cu informaţiile neconfirmate încă de companie, la această oră doar un navigator filipinez este încă dispărut. La bord s-a aflat şi un român, membru de echipaj, care este în afara oricărui pericol şi va ajunge în Colombo în următoarele zile. SLN a luat legătura cu ANR şi MAE şi împreună vom da toată asistenţa necesară, dacă va fi nevoie, pentru facilitarea cât mai rapidă a repatrierii”, se arată într-un comunicat al SLN de joi.

Naționalitățile celor 27 de membri ai echipajului sunt: India (13), Filipine (9), România (1), Africa de Sud (1), Thailanda (2) și Marea Britanie (1). Nava transporta 7.860 de containere, iar toți clienții afectați vor fi contactați direct de compania de transport. Maersk Honam a fost construit în 2017 și navighează sub steagul statului Singapore.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2712 secunde