Mark Cavendish are trei victorii în șase etape din Turul Franţei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mark Cavendish are trei victorii în șase etape din Turul Franţei

Sport 08 Iulie 2016 / 15:47 427 accesări
Mark Cavendish (31 de ani) este la cinci victorii de recordul lui Eddy Merckx, ciclistul care a obținut cele mai multe succese de etapă în Turul Franței

Mark Cavendish (31 de ani) este la cinci victorii de recordul lui Eddy Merckx, ciclistul care a obținut cele mai multe succese de etapă în Turul Franței

Britanicul Mark Cavendish a câștigat etapa a șasea din Turul ciclist al Franței, o etapă care s-a desfășurat joi, pe un traseu plat în lungime de 191 kilometri, între localitățile Arpajon-sur-Cère și Montauban. La capătul unei zile relativ liniștite, Cavendish s-a impus la sprint, depășindu-i pe germanul Marcel Kittel și pe britanicul Dan McLay. El a înregistrat a treia victorie de etapă în actuala ediție a Marii Bucle și a 29-a a carierei. Cavendish ocupă acum singur poziția secundă în clasamentul all-time al victoriilor de etapă în Le Tour, depășindu-l pe Bernard Hinault, francezul cu care împărțea acest loc. Lider este belgianul Eddy Merckx, cu 34 de victorii.

La fel ca miercuri, și joi a existat o evadare, însă plutonul a stat liniştit de această dată, pentru că nu a existat un pericol real. Jan Barta (Bora-Argaon) şi japonezul Yukiya Arashiro (Lampre-Merida) au fost cei doi curajoşi care au plecat într-o cursă ce se anunţa imposibilă. Atacul s-a dat rapid, după doar trei kilometri, iar plutonul nu a avut niciun interes să anihileze încercarea ceho-japoneză. Echipele Dimension Data, Etixx-QuickStep şi Lotto-Soudal şi-au asumat trena în prima parte a cursei, una care le-a permis lui Barta şi Arashiro să ajungă la un avans maxim de 5 minute şi 15 secunde.

S-a trecut peste primele două căţărări ale zilei, Col des Estaques (categoria a treia) şi Cote D'Aubin (categoria a patra), cu plutonul în control şi un avans care a oscilat între unu şi trei minute. Înainte de ultima căţărare a zilei, Cote de Saint Antonin-Noble-Val (categoria a patra), cronometrul arăta o diferenţă de sub un minut între pluton şi evadare, motiv pentru care echipele sprinterilor au luat piciorul de pe pedala de acceleraţie şi le-au mai oferit celor doi evadaţi câteva clipe de glorie.

Cu Tomas Voeckler în frunte şi Direct Energie la trenă pentru Bryan Coquard, plutonul şi-a făcut treaba mult mai devreme decât s-ar fi aşteptat, iar Barta şi Arashiro au fost prinşi cu 25 de kilometri înaintea finișului. Kittel a fost primul care a declanşat sprintul, dar Cavendish s-a dovedit din nou prea puternic pentru german şi a obţinut a treia victorie în primele şase etape ale Marii Bucle.

În urma acestui succes și a celor 50 de puncte primite, Cavendish a reintrat în posesia tricoului verde, de lider în clasamentul pe puncte, depășindu-l pe Peter Sagan, fostul ocupant al primei poziții. Clasamentul general nu a suferit modificări, belgianul Greg Van Avermaet fiind în continuare lider, cu avans de peste cinci minute față de al doilea clasat, francezul Julian Alaphillipe.

Etapa a șaptea, programată vineri între L’Isle-Jourdain și Lac de Payolle, are o lungime de 162,5 kilometri. Runda include prima cățărare de categoria întâi a actualei ediții, pe Col d’Aspin, ascensiune programată cu șapte kilometri înainte de final.

Citește și:

Belgianul Greg Van Avermaet a câștigat o etapă senzațională și este noul lider din Turul Franței

Peter Sagan a câştigat etapa a doua din Turul Franţei și a preluat tricoul galben

Mark Cavendish a câștigat la sprint prima etapă din Turul Franței12
Pagina a fost generata in 0.264 secunde