Mark Zuckerberg, audiat astăzi în Parlamentul European, în scandalul Cambridge Analytica

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mark Zuckerberg, audiat astăzi în Parlamentul European, în scandalul Cambridge Analytica

Externe 22 Mai 2018 / 09:24 425 accesări

Mark Zuckerberg va fi audiat marţi în Parlamentul European, unde va răspunde întrebărilor privind sustragerea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori de către Cambridge Analytica. Audierea cofondatorului Facebook va fi transmisă în direct, scrie News.ro.

PreşedintelePE, Antonio Tajanil-a invitat pe Zuckerberg la această audiere, spunând că cei 2,7 de milioane de cetăţeni europeni care au fost afectaţi în urma scandalului Cambridge Analytica merită o explicaţie completă.

Audierea lui Mark Zuckerberg în Parlamentul European va avea loc în intervalul orar 19.15 - 20.30 (ora României). Aceasta va avea loc în contextul în care Uniunea Europeană va introduce noi reguli de protecţie de datelor, în această lună, reguli pe care Facebook a spus că le va respecta.

Facebook a recunoscut, la începutul acestei luni, că datele a până la 87 de milioane de utilizatori ai platformei de socializare ar fi putut fi obţinute de compania Cambridge Analytica, care a lucrat pentru preşedintele american Donald Trump în timpul campaniei sale electorale din anul 2016.

Regulamentul general de protecţie a datelor în Uniunea Europeană (EU's General Data Protection Regulation - GDPR), care va intra în vigoare pe 25 mai, are scopul de a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra modului în care datele lor personale sunt stocate şi folosite online. Firmele care vor încălca regulamentul vor fi sancţionate cu amenzi considerabile.12