Mark Zuckerberg dorește să remedieze problema „fake news“ pe Facebook

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mark Zuckerberg dorește să remedieze problema „fake news“ pe Facebook
Tehnologie 06 Ianuarie 2018 / 11:36 529 accesări 2 comentarii

Patronul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut joi, în rezoluţia sa pentru noul an, "erori" în înlăturarea unor conţinuturi problematice, precum "fake news" şi discursuri care incită la ură, care proliferează pe reţeaua de socializare, deficienţe pe care a promis să le remedieze în 2018, relatează AFP. "Lumea se simte îngrijorată şi divizată, iar Facebook are mult de lucru, pentru a ne proteja de abuzuri şi de ură, a ne apăra împotriva ingerinţelor anumitor ţări sau pentru a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook este un timp bine folosit", a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook. Reţeaua socială, care revendică peste 2 miliarde de utilizatori în lume, a fost criticată intens în 2017, fiind acuzată în special că nu luptă destul de eficient împotriva conţinuturile problematice, precum incitarea la ură, apologia terorismului sau ştirile false. Acuzaţiile, care au vizat şi Google şi Twitter, au luat o turnură politică în SUA după alegerea lui Donald Trump la sfârşitul lui 2016, Rusia fiind acuzată de Washington că a încercat să influenţeze campania electorală folosind, printre altele, reţelele sociale pentru a difuza "fake news". "Provocarea mea personală pentru 2018 este de a mă concentra asupra rezolvării acestor chestiuni importante. Nu vom putea împiedica toate erorile şi toate deturnările (Facebook), dar la ora actuală facem prea multe greşeli în ceea ce priveşte impunerea respectării regulilor noastre de utilizare şi împiedicarea relelor utilizări a instrumentelor noastre", a mai precizat miliardarul.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, "astăzi mulţi oameni nu mai cred" în ideea că tehnologia poate aduce puţină putere în mâinile lor. Dimpotrivă, spune el, "odată cu apariţia a câteva mari întreprinderi tehnologice - şi cu guverne care folosesc tehnologia pentru a-şi supraveghea cetăţenii - mulţi oameni cred acum că tehnologia nu face decât să concentreze puterea" în mâinile câtorva, în loc să o "descentralizeze" pentru ceilalţi cetăţeni.

loading...

2 comentarii

... 16:17:36 / 06 Ianuarie 2018
...

Pt cei obisnuiti ca partidul sa gandeasca pt ei, sa traduc un pic: Marcu asta vrea sa cenzureze toate opiniile anti-refugiati, anti-masoni, anti-cip, anti-vaccinare, anti-avort, anti-homosexuali, anti-jidani, adica toate opiniile corecte si de bun simt, ca sa impuna ei oamenilor ce sa gandeasca. Caci vine acusi tatal lor, antihristul, si tre' ca toti sa fie spalati pe creier si numerotati.

1 19:13:19 / 11 Ianuarie 2018
Cautam persoane serioase

Cautam persoane serioase si perseverente, pentru promovarea celui mai socant subiect de film de pe planeta. Conditii de lucru excelente.Cistiguri motivante.Risc 0.Se lucreaza 2 ore pe zi, de acasa, la calculator, telefon in timpul liber. Asiguram instruire GRATUITA la distanta si online.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3371 secunde