Mark Zuckerberg invitat la Parlamentul European

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mark Zuckerberg invitat la Parlamentul European

Externe 19 Aprilie 2018 / 07:24 577 accesări

'Toate grupurile politice insistă asupra necesităţii absolute a prezenţei dumneavoastră, aşa cum a fost cazul în faţa Congresului Statelor Unite", a subliniat Antonio Tajani într-o scrisoare adresată lui Mark Zuckerberg.

Încă din 20 martie, după izbucnirea scandalului "Cambridge Analytica", Tajani l-a invitat pe Zuckerberg să vină să se exprime cât mai curând posibil în faţa reprezentanţilor celor peste 500 de milioane de cetăţeni ai UE.

Zuckerberg, care a depus mărturie în Congresul SUA săptămâna trecută, a propus ca vicepreşedintele pentru Afaceri publice al grupului californian, Joel Kaplan, să se prezinte în faţa deputaţilor europeni.

"Suntem convinşi că milioane de europeni afectaţi de scandalul Cambridge Analytica merită o explicaţie completă şi detaliată de la principalul responsabil al Facebook, la fel ca în cazul cetăţenilor americani", a transmis Antonio Tajani.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, s-a întâlnit marţi cu Zuckerberg în California şi i-a spus că "invitaţia Parlamentului European este o modalitate de restabilire a încrederii" faţă de autorităţile europene, a indicat comisarul european pentru Justiţie şi protecţia consumatorilor, Vera Jourova, în faţa eurodeputaţilor reuniţi la Strasbourg.12