Marș cu petiții și reclamații! Bicicliștii cer o infrastructură mai prietenoasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se cere o viziune integrată Marș cu petiții și reclamații! Bicicliștii cer o infrastructură mai prietenoasă
Administrație 19 Aprilie 2017 / 18:33 3446 accesări 3 comentarii

Bicicliștii pornesc în marș sâmbătă, 22 aprilie, din Piața Ovidiu (sursa: Facebook)

Bicicliștii pornesc în marș sâmbătă, 22 aprilie, din Piața Ovidiu (sursa: Facebook)

Participanții la marș vor semna o petiție pe care o vor transmite autorităților locale

Participanții la marș vor semna o petiție pe care o vor transmite autorităților locale

Bicicliștii constănțeni pleacă în marș. Nu pentru a se plimba pur și simplu, ci pentru a atrage atenția autorităților locale cu privire la lipsa infrastructurii dedicate celor care circulă cu vehicule nemotorizate. Cu toate acestea, Primăria are în plan un amplu program de resistematizare rutieră a bulevardelor, însă, fiind proiecte pe fonduri europene, necesită mai mult timp pentru realizarea lor.

Mai mulți bicicliști din Constanța pleacă sâmbătă, 22 aprilie, într-un marș de amploare prin care își doresc să atragă atenția autorităților locale asupra infrastructurii rutiere care nu îi avantajează deloc pe cei care circulă cu vehicule pe două roți. Este al treilea an consecutiv în care are loc Marșul Bicicliștilor, eveniment organizat de OPTAR, Tomis Bike, Baricada Verde și Masa Critică. „Motivele organizării acestui marș sunt neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, faptul că, în prezent, se încurajează transportul motorizat, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, lipsa de siguranță și rata infracțională ridicată în mijloacele de transport in comun, dar și neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate. Considerăm că problema traficului aglomerat este una de actualitate, iar asta ne afectează pe fiecare dintre noi. Astfel, având în vedere nivelul ridicat de poluare din municipiul Constanța și numărul mare de victime rezultate din accidentele rutiere, soluția, în acord cu toate strategiile europene și exemplele altor orașe din țară și străinatate, este facilitarea mijloacelor de transport nemotorizate în interiorul orașului. Cerem o viziune durabilă pentru construirea infrastructurii necesare transportului alternativ și a celui în comun”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

CÂND PLEACĂ BICICLIȘTII ÎN MARȘ

Cei care au pus la cale marșul solicită autorităților locale și centrale să ia măsuri pentru rezolvarea problemelor indicate. Spunând că vor trimite propuneri printr-o petiție pentru care vor strânge semnături la marș. Bicicliștii vor de la ora 15.00, din Piața Ovidiu. „Oamenii ar trebui să vină la acest marș pentru că ne dorim un oraș pentru oameni, iar autoritățile locale trebuie să accepte și bicicliștii în orașul Constanța și să le creeze condiții pentru a se deplasa în siguranță. Numărul bicicliștilor este mult mai mare față de acum trei sau patru ani și sperăm că acest fapt va fi luat în considerare”, a declarat Marius Adrian Hrițuleac, de la Tomis Bike Constanța. Primăria Constanța are în plan un amplu program de resistematizare rutieră a tuturor bulevardelor din oraș, ce include amenajarea de benzi dedicate bicicliștilor și transportului în comun. Însă aceste proiecte necesită timp, dat fiind faptul că vor fi realizate pe bani europeni, iar acum abia dacă se află la nivelul studiilor de fezabilitate.

3 comentarii

tanti Mita 23:55:45 / 19 Aprilie 2017
biciclista

Oameni buni,voi aveti impresia ca Fagadau va face piste de bicicleta?Hahahahahaaaaaa!Omul e complet depasit,are alte prioritati.Mai intai sa adune cainii,ca sa nu va incaiere cand pedalati,apoi sa adune kkatul de caine,apoi sa colecteze gunoaiele,apoi sa faca trotuare,parcari,sosele,canalizare,etc,etc.Vrem piste de bicicleta?Unde sa le mai faca si pe alea?Omu acum are alte probleme:incepe sezonul,vin fraierii sa fie jefuiti pe litoral,trebuie sa fure si el,etc.Frumos ar fi sa avem si noi conditii,dar nu cu Fagadau la "timona".Greu,greu....Imposibil,zic eu.

Gogu - Proctologu' de serviciu 14:42:59 / 20 Aprilie 2017
despre prostul de pe net

Ce tari in gura sunteti cand e vorba de critica proasta... pana acum juma' de an nu era nicio pista de biciclete in oras si nimeni nu mai zicea nimic..acum ca s-a facut acea portiune pilot pe b-dul Tomis lumea incepe sa ridice pretentii ca vrea in tot orasul .. lucrurile nu se fac peste noapte pocnind din degete .. as vrea sa va vad pe voi, astia competentii, cum rezolvati voi in dreptul vostru ce tine de voi.. spre exemplu fiintele bipede care plimba patrupede fara sa le curete rahatii, fara botnite.. care arunca gunoaie pe strada pentru ca strada e doar un imens cos de gunoi .. Cat despre Fagadau, eu zic ca nu poti evalua mandatul unui primar decat dupa minim 2 ani .. asta pentru cine nu stie cu ce se mananca administratia publica si este dispus sa inteleaga ... daca esti doar o gaina proasta de (pe) net, ca "tanti mita biciclista", atunci orice ar face oricine nu este de ajuns .. sa ne fereasca sfintii de prostul cu convingeri !

Tanti Mita biciclista 16:40:57 / 20 Aprilie 2017
Pentru Gogu - Proctologu

ma scuzi tovarasu inginer,te lasam pe matale sa-l pupi undeva pe Domn Primar.In dreptul unde stau eu e curat pot sa te asigur.Cat despre rezolvarea problemelor,au trecut 20 si ceva de ani de distrugere sistematica a orasului,asa ca putem sa mai asteptam vreo 10 dupa prerea matale.Cat despre critici,este dreptul meu sa zic ce cred.Daca esti asa de ofuscat,ia trenul si mergi putin prin Sibiu,Brasov,Cluj,Iasi sau alte orasele chiar mai mici sa vezi diferente mari de tot.De la Constana ar trebui sa avem pretentii,fiind oras port si turistic.Daca esti primar,ocupa-te de oras,lasa gargara cu fac si dreg dar nu se vede nimic.Dupa numele pe care ti l-ai adaugat la comentariu iti poti baga degetul in propriul fund.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3266 secunde