Marșul Centenarului, de la Alba Iulia la Chișinău

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marșul Centenarului, de la Alba Iulia la Chișinău

Social 29 Iunie 2018 / 17:00 457 accesări

Unioniștii din România și Republica Moldova au pregătit o nouă manifestație de amploare, prin care vor să demonstreze că România și Republica Moldova sunt, de fapt, o singură țară, un singur popor. Este vorba despre Marșul Centenar, de la Alba-Iulia la Chișinău. Evenimentul debutează duminică, 1 iulie. La începutul manifestării, reprezentanți din 1000 de localități ale României și Republicii Moldova vor aprinde o Flacără a Unirii, la ora 20.00, în fața Catedralei Ortodoxe din Alba-Iulia. Apoi, participanții vor pleca pe jos, urmând un traseu de 1.300 de kilometri.

În Marșul Centenarului, oameni de toate vârstele și toate categoriile socio-profesionale din cele două state vor străbate succesiv 11 etape a câte cinci zile și vor înmâna sub forma unei ștafete Flacăra Unirii. Prima etapă a manifestației este dispusă pe traseul Alba Iulia-Teiuș-Unirea-Turda-Cluj-Napoca-Căianu Mic, în perioada 1-5 iulie.

„Îi invităm pe toți cei care cred că 2018 trebuie să fie un an al unității, al unui proiect de țară mobilizator, al unui avânt decisiv în direcția Unirii României cu Republica Moldova, să ia parte la cel puțin o etapă din Marșul Centenarului. Vom traversa Carpații și Prutul vestind apropierea Reunirii”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Cei care doresc să participe la manifestație își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – nicucapcelea@gmail.com.12
Pagina a fost generata in 0.179 secunde