Mărțișoarele și florile vor fi permise de 1 și 8 martie la școală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mărțișoarele și florile vor fi permise de 1 și 8 martie la școală

Administrație 01 Martie 2021 / 09:00 861 accesări

Ministerul Educaţiei a precizat că nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ nicio interdicţie expresă cu privire la oferirea de flori şi mărţişoare, însă a îndemnat la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului SAR-CoV-2,a transmis un comunicat alministerului Educației.

Sorin Cîmpeanu a declarat că ministerul Educației „nu se implică, nu dorește și nici nu poate să schimbe valoare de simbol a unei flori în obiect personal, cu atât mai mult un mărțisor”.

„Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție, nici măcar cu titlu de recomandare pe subiectul unor simboluri precum flori sau mărțisoare".

În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale. (…) Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii. În acest context, Ministerul Educaţiei nici nu poate schimba şi nici nu doreşte să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori şi mărţişoare” în categoria „obiecte personale”, se mai arată în comunicat.12
Pagina a fost generata in 0.4643 secunde