Mărturia incredibilă a unui părinte despre greva profesorilor din Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mărturia incredibilă a unui părinte despre greva profesorilor din Constanţa
Educație 25 Mai 2016 / 20:21 2581 accesări 9 comentarii

Protestul profesorilor din Constanţa, cât se poate de justificat din toate punctele de vedere, dar căruia i-a lipsit tocmai suportul cadrelor didactice care, în loc să-şi afirme voinţa pentru a-şi susţine drepturile, au preferat să stea ascunşi la adăpostul sălilor de clasă sau în anonimatul cancelariilor, este privit şi dintr-un alt punct de vedere, acela al unui părinte. Sau poate mai mulţi, dar doar unul a avut curajul să ne scrie pe adresa redacţiei. Redăm în continuare textul “scrisorii” unui părinte bine intenţionat şi indignat, al cărui copil învaţă la Liceul “Ovidius” din Constanţa.

“În cursul zilei de azi, la liceul “Ovidius” din Constanţa, a avut loc un protest cu privire la HG care s-a aprobat recent. Toate bune şi frumoase, dar au fost şi elevii implicaţi în această manifestare fără a îi anunţa cineva din timp şi a le explica pentru ce se manifestă. Copiii au fost obligaţi într-un fel sau altul de profesori să iasă în pauza de la 11.00, iar primele explicaţii le-au primit abia când au ajuns afară, în curtea şcolii. Din explicaţiile profesorilor organizatori, mesajul adunării este mărirea salariilor şi atât?! Dar de bani pentru cărţi noi sau cărţi gratuite pentru clasele 11 şi 12 ori şi pentru atâtea alte lucruri nu este nevoie? Îmi pun această întrebare deoarece în acest timp se strânge fondul şcolii la această şcoală care este 50 de lei de la fiecare elev. Iar lucrul cel mai penibil a fost că dintre toţi profesorii liceului, la protest au ieşit doar 6-7. Restul stăteau bine mersi în cancelarie uitându-se la elevii care cer salarii mai mari pentru ei...”, spune părintele indignat. De ce profesorii nu au ieşit în bloc alături de elevi, pentru a-şi susţine drepturile, pentru a demonstra că nu se lasă călcaţi în picioare şi că vor ca Educaţia să o apuce pe un alt drum, poate mai luminos? Fără a trage concluzii pripite, poate că unii profesori nu au nevoie de bani, asta putem să înţelegem, dar trebuie să se gândească şi la generaţiile viitoare care cu siguranţă trebuie să beneficieze de deciziile şi acţiunile celor de acum.

“Din păcate se vede din nou la aceste manifestaţii din toată ţara că mentalitatea multor profesori nu s-a schimbat şi ei se văd ca nişte zei, iar copiii trebuie să îi admire, chiar dacă respectul reciproc lipseşte cu desăvârşire. Oare dacă de mâine s-ar dubla salariile, îşi vor face meseria aşa cum trebuie şi se vor ocupa de elevi? Sau îi va interesa să câştige şi mai mulţi bani şi îşi vor vedea mai departe de meditaţii? Orice elev ar spune că la mai mult de jumătate din ore nu se face absolut nimic şi este pur şi simplu timp pierdut. Îi respect pe profesorii care îşi fac meseria cu drag, dar aceştia reprezintă maxim 10-15% din totalul cadrelor didactice. Există numeroase cazuri de profesori şi chiar inspectori şcolari din Liceul “Ovidius” care nu îşi fac orele şi trec rar pe la şcoală. Un ultim lucru mai menţionez: dacă ar fi fost organizat un protest al elevilor cu privire la slaba calitate a orelor sau cu privire la programa veche de 15-20 de ani, nu erau oare arătaţi cu degetul şi sancţionaţi conform articolului Art. 139 din ROFUIP (articol abuziv)? Le urez succes cu protestele din zilele următoare şi mi se pare chiar foarte normal ca în acelaşi timp cu salariile, calitatea şcolii româneşti să nu crească deloc!”, a încheiat părintele căruia, din motive obiective, îi vom păstra anonimatul.

Dacă există şi alţi părinţi de la alte licee şi şcoli din Constanţa care vor să-şi expună părerile, le aşteptăm pe adresa redacţiei, office@telegrafonline.ro.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1909 secunde