Masacrul continuă! Unul dintre puii leului Cecil, ucis de un vânător de trofee

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Sacrificarea leilor în numele distracției trebuie să înceteze“

Masacrul continuă! Unul dintre puii leului Cecil, ucis de un vânător de trofee

Externe 21 Iulie 2017 / 18:03 456 accesări

Xanda, fiul leului Cecil, a fost ucis mişeleşte de un impotent cu o armă cu lunetă

Xanda, fiul leului Cecil, a fost ucis mişeleşte de un impotent cu o armă cu lunetă

Cecil, ucis de un dentist american, foarte mândru de fapta lui, după cum se poate vedea. Dentistul nu a păţit nimic, Justiţia neprotejând în niciun fel animalele atunci când sunt implicate sume mari de bani

Cecil, ucis de un dentist american, foarte mândru de fapta lui, după cum se poate vedea. Dentistul nu a păţit nimic, Justiţia neprotejând în niciun fel animalele atunci când sunt implicate sume mari de bani

Leii sunt ucişi în continuare pur şi simplu de dragul distracţiei. Deşi ce distracţie este aceea când, din maşină, cu o armă cu lunetă, ucizi un animal vulnerabil, care nu ţi-a făcut nimic... Explicaţia psihologilor stă în impotenţa indivizilor care se ocupă cu aşa ceva şi care nu au altă modalitate de a-şi dovedi masculinitatea. Din păcate, unul dintre puii leului Cecil a fost şi el ucis în mod crud, de unul dintre aceşti penibili impotenţi, pe 7 iulie, în apropierea locului unde a fost omorât şi tatăl său. Astfel, potrivit AFP, un vânător de trofee l-a împușcat mortal pe unul dintre puii leului Cecil, a cărui ucidere în 2015 de către un alt vânător a făcut vâlvă în întreaga lume, au anunțat vineri cercetători. Xanda, un leu de 6 ani echipat cu un colier cu GPS, cu ajutorul căruia îi erau urmărite deplasările, a fost ucis la 7 iulie în vestul Zimbabwe, în apropierea locului în care un vânător american l-a omorât pe tatăl său cu o săgeată. Xanda a fost omorât de un vânător de trofee în cadrul unei vânători legale desfășurate în exteriorul parcului național Hwange, a declarat pentru AFP Andrew Loveridge, din cadrul departamentului de zoologie al Universității Oxford. "În calitate de cercetători, suntem întristați de pierderea unui animal pe care îl studiam de la naștere", a adăugat el.

Moartea, în 2015, a lui Cecil, mascul dominant cu o binecunoscută coamă neagră, a provocat revoltă în întreaga lume în rândul apărătorilor animalelor. Felina era una dintre atracțiile parcului Hwange. Justiția din Zimbabwe a renunțat în cele din urmă la inculparea organizatorului acelui safari, zimbabweeanul Theo Bronkhorst. Dentistul american Walter Palmer, care l-a omorât pe leul Cecil și a plătit 55.000 de dolari pentru organizarea safariului, nu a fost deranjat de justiție.

În cadrul unui proiect al Universității Oxford, Cecil și Xanda erau echipați cu coliere cu GPS, care au arătat că felinele se îndepărtaseră de parc, pătrunzând într-o zonă în care vânătoarea era legală. Vânătorul de trofee care l-a omorât pe Xanda nu a fost identificat, dar mulți dintre ei provin din SUA sau Africa de Sud. Ei plătesc zeci de mii de dolari pentru permisul lor de vânătoare.

Potrivit cotidianului britanic „Daily Telegraph“, expediția de vânătoare care a fost fatală pentru Xanda a fost organizată de Richard Cooke, din Zimbabwe, care a predat colierul cu GPS pe care l-a descoperit pe felină.

Xanda era masculul dominant al unei familii cu două leoaice și mai mulți pui. El se număra printre cei 12 pui ai lui Cecil care mai erau în viață anul trecut. "Sacrificarea leilor în numele distracției trebuie să înceteze", a declarat Tennyson Williams, director pentru Africa al organizației World Animal Protection, calificând drept inacceptabilă moartea crudă a lui Xanda. "Africa ar beneficia mai mult de pe urma unei industrii bazate pe protecția leilor decât pe vânarea lor", a dat el asigurări.

Pe de altă parte, susținătorii vânătorii apreciază că această industrie permite finanțarea proiectelor de conservare pe termen lung a faunei.

Taguri articol


12