Mascherano părăsește Barcelona pentru o echipă din China!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru a se pregăti cât mai bine pentru Campionatul Mondial din Rusia

Mascherano părăsește Barcelona pentru o echipă din China!

Sport 11 Decembrie 2017 / 16:48 927 accesări
La 33 de ani, Javier Mascherano vrea să joace neapărat la Campionatul Mondial din Rusia, probabil ultimul din carieră pentru el

La 33 de ani, Javier Mascherano vrea să joace neapărat la Campionatul Mondial din Rusia, probabil ultimul din carieră pentru el

Presa catalană a anunțat că Fortuna Hebei este următoarea destinație a argentinianului Javier Mascherano. Fotbalistul Barcelonei a decis să ia calea Superligii din China pentru a avea cât mai multe jocuri în picioare înainte de Campionatul Mondial din Rusia, de anul viitor.

Mai multe publicații din Spania au anunțat că echipa antrenorului Manuel Pellegrini, la care joacă și Ezequiel Lavezzi, a ajuns deja la un acord cu fotbalistul Barcelonei. Formația care a terminat pe locul 4 în sezonul recent încheiat în China susține că ar fi gata să plătească Barcelonei circa 5 milioane de euro, iar lui Mascherano îi va oferi un contract pe doi ani, cu un salariu de trei ori mai mare decât încasează pe Camp Nou!

Argentinianul ar putea câștiga în China doar din salariu aproape 36 de milioane de euro, până în decembrie 2019, motiv pentru care i-ar și părăsi pe catalani. Cel mai important este însă că Mascherano nu ar mai avea de ce să își facă griji în postura rolului de titular. FC Barcelona, la rândul său, ar accepta propunerea chinezilor, dar nu pentru cele cinci milioane de euro pe care le-ar încasa în urma transferului, ci pentru cei 10 milioane de euro per sezon pe care le-ar economisi cu salariul jucătorului sud-american.

Sosit în 2010 în Catalonia, de la FC Liverpool, în schimbul a 20 de milioane de euro, Javier Mascherano mai are contract cu Barcelona până în iunie 2019. Argentinianul nu a mai fost însă titular decât în jumătate dintre meciurile Barcelonei din acest sezon, noul antrenor, Ernesto Valverde, preferând să-i utilizeze pe Gerard Pique și Samuel Umtiti în centrul defensivei.

ACCIDENTAREA LUI UMTITI AR PUTEA SCHIMBA PLANURILE LUI MASCHERANO

Totuși, plecarea lui Javier Mascherano ar putea fi blocată de FC Barcelona, clubul intrînd în alertă după accidentarea care l-a scos pe Umtiti din circuit pentru circa două luni. Președintele Josep Maria Bartomeu este acum gata să facă totul pentru a-l păstra pe argentinianul în vârstă de 33 de ani.

Catalanii au și o soluție de avarie în cazul în care nu ar reuși să îl păstreze pe Mascherano, dar aceasta ar presupune cheltuieli în plus. Aducerea lui Yerry Mina ar costa 9 milioane de euro, potrivit clauzei pe care o are columbianul în vârstă de 23 de ani, de la Palmeiras.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2396 secunde