Maşinile Google Street View revin în România din 15 martie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Maşinile Google Street View revin în România din 15 martie

Tehnologie 08 Martie 2022 / 22:10 1247 accesări

Maşinile Google Street View se întorc în România începând cu jumătatea lunii martie, acestea urmând să "viziteze" peste 120 de localităţi şi drumuri adiacente, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps, informează compania de tehnologie, într-un comunicat de presă.

Astfel, preluarea de imagini 360 grade Street View în România va începe marţi, 15 martie, iar maşinile Google vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Hârşova, Curtea de Argeş, Iaşi sau Piatra Neamţ, şi până la Orşova, Cluj-Napoca, Vişeu de Sus sau Oradea.

Serviciul Street View este disponibil în România începând din anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea la nivelul întregii ţări s-a realizat doi ani mai târziu, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe din România şi zonele adiacente acestora, precum şi şosele care le conectează.

În prezent, serviciul StreetView este disponibil în mai mult de 220 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica. Totodată, serviciul este disponibil în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.12
Pagina a fost generata in 0.1213 secunde