Măsuri IGSU pentru minivacanța de Sfânta Maria. Forțe mobilizate pe A2 și A4

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Măsuri IGSU pentru minivacanța de Sfânta Maria. Forțe mobilizate pe A2 și A4

Social 14 August 2018 / 09:12 569 accesări

Peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3000 de mijloace tehnice vor fi mobilizați, zilnic, în minivacanța de Sfânta Maria. Angajații IGSU au făcut peste o mie de controale la biserici. Vor fi dislocate forțe pe A2 și A4.

Pe Autostrada A2 și pe Autostrada A4, având în vedere creșterea valorilor de trafic spre litoral, IGSU a dispus dislocarea de forțe și mijloace pentru asigurarea unui răspuns rapid, în eventualitatea producerii de situații de urgență.

"Eventualele urgenţe medicale vor fi gestionate, la nivel naţional, prin intermediul celor 233 echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor calificat, precum și de cele 25 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 38 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească această minivacanță, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților. În acest sens, premergător minivacanței, au fost derulate 1.112 controale de prevenire și recunoașteri în lăcașurile de cult unde vor fi organizate slujbe religioase și unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși. Activități similare s-au desfășurat și în cazul obiectivelor cu destinație turistică sau a altor spații publice.

În urma acțiunilor de control, au fost aplicate 480 amenzi în valoare de aproximativ 960.000 lei și peste 2700 de avertismente, neexistând situații care să impună dispunerea măsurii complementare de oprire a funcționării obiectivelor.

În contextul aniversării Zilei Marinei Române, Caravana SMURD „Fii pregătit!” se va afla, în perioada 15-17 august, pe Faleza Cazino din Constanța, iar ,în perioada 18-19 august, în Portul Turistic Mangalia. Persoanele sunt așteptate la ședințele de instruire desfășurate în centrul de pregătire, pentru a afla modul de comportare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.

Pompierii salvatori sunt permanent la datorie, pregătiți să răspundă prompt nevoilor comunităţii, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat", transmite IGSU.

Ø Supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete.

Ø Nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse.12