Maxim 5% din bugetul autorităților locale pentru finanțarea cluburilor sportive

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Maxim 5% din bugetul autorităților locale pentru finanțarea cluburilor sportive
Administrație 18 Mai 2017 / 19:15 454 accesări 1 comentariu

Executivul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, care prevede, printre altele, stabilirea unui plafon maximal de 5% din bugetul autorităților locale pentru finanțarea cluburilor sportive. ”În primul rând ordonanța de urgență va reglementa clar finanțarea activităților sportive de către administrația publică locală. Sportivii își vor putea desfășura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă. Veniturile realizate din contractul de activitate sportivă se încadrează în categoria veniturilor din activități independente prevăzute de Codul fiscal”, a declarat după ședința Executivului ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca. El a precizat că, potrivit prevederilor ordonanței de urgență, a fost stabilit plafon de maxim 5% din bugetul aprobat pentru autoritatea publică locală care poate fi alocat cheltuielilor structurii sportive cu activitatea sportivă, ca ordonator de credite aflat în subordinea unității administrativ-teritoriale. Potrivit lui Dunca, nu a fost calculat un impact bugetar, însă prin introducerea plafonului de 5% Guvernul își dorește încurajarea sportului. ”Cu siguranță va fi un impact pozitiv. Nu putem estima, dar cu siguranță vom intra în normalitate”, a apreciat Dunca.

Potrivit unui comunicat de presă, sportivii își vor putea desfășura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, în care va fi stipulată valoarea drepturilor bănești aferente activității sportive prestate de către sportivul de performanță sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalitățile și termenele de plată.

Actul normativ creează cadrul legal necesar administrației publice locale pentru acordarea sumelor de la bugetul local pentru finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept public înființate pe raza unității administrativ-teritoriale, finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat înființate pe raza unității administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă, finanțarea programelor sportive organizate în raza unității administrativ-teritoriale de către asociațiile județene/municipiului București pe ramuri de sport, afiliate la federațiile sportive naționale corespondente, finanțarea programelor sportive desfășurate în raza unității administrativ-teritoriale de către federațiile sportive naționale, direcțiile județene pentru sport și tineret, respectiv a municipiului București, ori inspectoratele şcolare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, finanțarea programelor sportive derulate de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru înaltă performanță sportivă, precum și premierea, în condiţiile legii, a performanţelor deosebite obţinute la competiţiile sportive interne şi internaţionale oficiale. Modelul-cadru al contractului de activitate sportivă va fi stabilit prin Ordin comun al ministrului Tineretului și Sportului, ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și ministrului Muncii și Justiției Sociale, cu posibilitatea completării cu clauze specifice negociate de către structura sportivă cu sportivul, conform normelor stabilite prin autoritățile publice locale.

1 comentariu

nicole 13:53:54 / 20 Mai 2017
oferta

LUCRU IN TIMPUL LIBER: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: miauti65@yahoo.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2135 secunde