Mazăre: Dacă în Madagascar se decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă opun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mazăre: Dacă în Madagascar se decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă opun
Justiție 15 Mai 2019 / 09:26 2460 accesări 2 comentarii

Radu Mazăre a precizat că nu se va opune procedurii de extrădare deoarece a obosit să lupte „cu statul român abuziv”, adăugând că, după ce va executa pedeapsa, se va întoarce în Madagascar unde intenţionează să rămână până la sfârşitul vieţii.

„Dacă instanţa aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt. Am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta şi aici, în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa, mă voi întoarce în Madagascar, până la sfârşitul zilelor”, a fost reacţia lui Radu Mazăre pentru Antena3.

Autorităţile din Madagascar au admis cererea de extrădare a lui Radu Mazăre, a anunţat, marţi, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.

„Ministerul Justiţiei a fost sesizat şi informat oficial astăzi (marţi, n.r.), ora 17:19 de către biroul naţional Interpol că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Republica Madagascar. Din acest moment, sunt puse în aplicare în regim de urgenţă dispoziţiile privind preluarea din Republica Madagascar a lui Radu Mazăre sub escortă de către autorităţile competente din România”, a declarat, marţi, Ana Birchall.

Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa).

Pe de altă parte, publicaţia L'Express de Madagascar, preciza marți, într-un articol, că fostul primar al Constanţei a depus cerere pentru azil în Madagascar, urmând ca solicitarea să fie judecată de Înalta Curte de Justiţie din Madagascar pe data de 21 ianuarie 2020.

Mazăre nu poate fi forţat să părăsească ţara până când cererea sa de azil nu este judecată și cazul său nu primește o decizie definitivă, protecția sa ținând, până la momentul unei hotărâri emise de instanță, de competența Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, au precizat surse citate de L'Express de Madagascar.

Loading...

2 comentarii

Nelu 13:59:39 / 15 Mai 2019
Zau ...

... cum ar putea sa se opuna extradarii coruptul si drogatul mioritic PSD-ist ? Vrem sa-l vedem cum danseaza din nou ! Ocnasii il asteapta cu dor , si drag ...

Răspunde | Raportează | | |+10
CONSTERNATUL 14:26:06 / 15 Mai 2019
AH ! AH ! AH !

Justiția română, să-și facă treaba, în sensul ca, toate câte a acumulat fostul primar al municipiului Constanța, adică mazăre ștefan radu, să-i fie confiscate, să fie lăsat liber, precum pasărea cerului, dacă îl încarcerează, banii sunt luați de la românii amărâți și ca vaaaaide ei, deci, așadar și prin urmare, tot românul amărât suferă, așa că fostul primar mazăre ștefan radu și chiar ceilalți încarcerați să fie lăsați liberi, să trăiască liberi și cinstiți, ca să își dea seama el / ei, cum au trăit și trăiesc oamenii, adică, cei care l-au / i-au votat sincer, dealtminteri oamenii, i-au votat sincer și asta pe toți politicienii români indiferent de culoarea lor politică, adică, de care parte a spectrului politic se află, toți politicienii sunt niște : pungași, jeguri, hoți, curvari, cu amantlâcuri de tot felul, derbedei, puși pe căpătuială, furtișaguri, lux, extravaganță, averi acumulate ca magnații aceastei lumi, mincinoși, doar pe ici pe colo, există oameni politici demni de funcția și locul unde funcționează, dar cum, primăvară, nu se poate face doar cu o floare, două flori și chiar trei flori, atunci situația României și românilor este gravă, ca să nu spun tragică !?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.196 secunde