Mazăre: Dacă în Madagascar se decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă opun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mazăre: Dacă în Madagascar se decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă opun
Justiție 15 Mai 2019 / 09:26 2510 accesări 2 comentarii

Radu Mazăre a precizat că nu se va opune procedurii de extrădare deoarece a obosit să lupte „cu statul român abuziv”, adăugând că, după ce va executa pedeapsa, se va întoarce în Madagascar unde intenţionează să rămână până la sfârşitul vieţii.

„Dacă instanţa aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat, nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt. Am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta şi aici, în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa, mă voi întoarce în Madagascar, până la sfârşitul zilelor”, a fost reacţia lui Radu Mazăre pentru Antena3.

Autorităţile din Madagascar au admis cererea de extrădare a lui Radu Mazăre, a anunţat, marţi, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.

„Ministerul Justiţiei a fost sesizat şi informat oficial astăzi (marţi, n.r.), ora 17:19 de către biroul naţional Interpol că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Republica Madagascar. Din acest moment, sunt puse în aplicare în regim de urgenţă dispoziţiile privind preluarea din Republica Madagascar a lui Radu Mazăre sub escortă de către autorităţile competente din România”, a declarat, marţi, Ana Birchall.

Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa).

Pe de altă parte, publicaţia L'Express de Madagascar, preciza marți, într-un articol, că fostul primar al Constanţei a depus cerere pentru azil în Madagascar, urmând ca solicitarea să fie judecată de Înalta Curte de Justiţie din Madagascar pe data de 21 ianuarie 2020.

Mazăre nu poate fi forţat să părăsească ţara până când cererea sa de azil nu este judecată și cazul său nu primește o decizie definitivă, protecția sa ținând, până la momentul unei hotărâri emise de instanță, de competența Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, au precizat surse citate de L'Express de Madagascar.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.318 secunde